Stridsbåtsförare till Ekipagekompaniet i Karlskrona

Om tjänsten

Ekipagekompaniet är ett av verkanskompanierna inom Marinbasen. Ekipagekompaniet finns utgångsgrupperat i Karlskrona, Göteborg och Haninge (Berga/Muskö). Kompaniet stödjer Marina förband med bogsering, förhalning/ assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten etc. Förbandet har även ansvaret för FM hamnar.

Stridsbåtsförare Ekipagekompaniet Karlskrona garnison
Som Stridsbåtsförare ingår du i besättningen på kompaniets stridsbåtar under varierande typer av uppdrag, exempelvis taktiska förflyttningar, persontransporter, materieltransporter.

Ekipagekompaniets båtpark består även av bl.a. mindre snabbgående båtar, bastransportbåtar och bogserbåtar. Du ska kunna ingå i besättningen på dessa, antingen som befälhavare eller som besättningsman under varierande uppdrag ofta under svåra förhållanden, detta ställer höga krav på gott sjömanskap hos våra besättningar.

Kvalifikationer
• Genomförd och godkänd stridsbåtsförarutbildning
• Körkort klass B
• Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal
• Godkänd läkarundersökning för sjögående personal
• Acceptans att delta i internationell verksamhet

Personliga egenskaper
Verksamheten är väldigt varierande och ofta uppstår behoven med kort framförhållning från förbanden vi stödjer varpå flexibilitet är nödvändigt för tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av C Ekipagekompaniet Henrik Persson nås via växelnr:0455-85 000. Vid allmänna frågor om anställningen, kontakta HR-generalist Ewa Remskog nås via växelnr: 0455-85 000.

Tillträde mm:
Tjänsten är en sk GSS anställning
Tillträde efter överenskommelse
Arbetsort Karlskrona

Fackliga representanter

OFR/O MarinB/SSS: Mikael Danielsson 0455-866 61 alt 070-872 67 58
Försvarsförbundet: Jimmy Svensson 0455-852 70
SACO: Lisbet Landin 0455-851 15
SEKO: Jan-Anders Nilsson 0457-471 634

Välkommen med din intresseanmälan tillsammans med CV, personligt brev och referenser senast 2019-08-16.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 juni 2019
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan