Must söker medarbetare till den Operativa sektionen

Om tjänsten

Sökande enhet

Operativa sektionen leder och samordnar underrättelseprocessen vid Musts underrättelsekontor.

Hos oss börjar du för att du vill arbeta med frågor som är viktiga och vill bidra till ett starkare försvar av Sverige och värna svenska intressen enligt Musts vision För ett säkrare Sverige i en osäker omvärld.

Här får du arbeta i en intellektuellt stimulerande miljö där det är högt i tak och olika sakkunskaper möts för att tillsammans bidra till en mångfacetterad analys som ger ett efterfrågat stöd till våra uppdragsgivare. Must har tillgång till ett unikt informationsläge baserat på underrättelser från alla typer av källor och förväntas utarbeta underrättelserapporter av mycket hög kvalitet.

Din arbetsplats är vid Försvarsmaktens Högkvarter på Lidingövägen i Stockholm, vilken ibland byts ut mot resor där du representerar Must i internationella sammanhang.

Många av våra medarbetare stannar länge hos oss för att de trivs mycket bra. Därmed inte sagt att de stannar kvar på samma jobb. Det finns goda chanser att utvecklas inom organisationen, oavsett om du vill fördjupa dig inom din specialistkompetens, vill bredda dig till ett nytt område eller är intresserad av att leda andra och utvecklas som chef.

Vår personal är en fantastisk skara människor med varierande bakgrund, kunskaper och kompetenser. På sektionen är vi en blandning av civila och officerare, män och kvinnor.  Sektionens medarbetare är stolta över att arbeta på Must och hängivna sin uppgift. Vi trivs på jobbet men för oss är det viktigt att arbetet går bra att kombinera med vardagen och livet utanför.

Ett sätt att må bra är att ta hand om sig själv genom idrott och träning. Som anställd i Försvarsmakten (och därmed i dess krigsorganisation) ingår i arbetet att avsätta tid för fysisk träning. Försvarsmakten erbjuder ett mycket bra friskvårdsutbud och du får träningskläder samt ersättning för träningsskor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för undsäkledare

Stödja operativ ledare vad avser underrättelsefrågor. Handlägga och koordinera underrättelsebehov. Genomföra beredningar, uppföljning och utvärdering av underrättelseproduktion. Utarbeta underlag, både muntligt och skriftligt, till stöd för både Regeringskansliet och Försvarsmaktens behov. Samverka med andra delar av Försvarsmakten, Regeringskansliet samt försvarsunderrättelsemyndigheter.

Krav

Akademisk examen, officersexamen, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. God förmåga att uttrycka sig i tal (muntliga presentationer) och skrift på såväl svenska som engelska.

Meriterande

Erfarenhet från underrättelse och säkerhetstjänst i Högkvarteret, erfarenhet av HKV stabsprocesser och svensk planerings och ledningsmodell, kunskap om/erfarenhet av militära frågor samt erfarenhet av FM IT-system.

Personliga egenskaper

För befattningen gäller att du som person är allmänbildad, nyfiken och kan hålla många bollar i luften samt att du har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp. Vidare krävs förmåga att kunna växla mellan långsiktiga och kortsiktiga arbetsuppgifter samt förmåga att driva frågor framåt även om ingångsvärden eller styrningar saknas.

Tjänsten kräver gott omdöme och hög integritet, starkt säkerhetsmedvetande, och mycket god samarbetesförmåga. Att vara strukturerad och ha en hög stresstålighet är en förutsättning. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Typ av tjänst

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med tillträde under tredje kvartalet 2019. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal. Arbetsort: Stockholm

Upplysningar om befattningen kan lämnas av sektionschef Linda Sundbom. Fackliga representanter är för SACO Anders Markow, för OFR/O Roger Ericsson och för OFR/S Katarina Kruse.

Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31. Urval sker löpande och din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 juni 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan