Chefssekreterare till Insatsledningen vid Högkvarteret

Om tjänsten

Chefen för insatsledningen är underställd överbefälhavaren och har bland annat följande uppgifter, leder nationella och internationella insatser samt annan fredsfrämjande verksamhet och stöd till samhället, övervakar svenskt territorium och följer utvecklingen i närområdet samt upptäcker och avvisar kränkningar samt leder territoriell verksamhet och regional säkerhetstjänst samt inspekterar tillgänglighet och beredskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I befattningen ingår att ge administrativt stöd till chefen för insatsledningen, ställföreträdaren och stabens verksamhet i stort som smått. Arbetsuppgifterna utgörs i huvudsak av kalenderuppföljning, mötes- och besöksadministration, inköp och beställningar, viss ekonomiadministration, lokalfrågor och stabsgemensamma aktiviteter.

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet, ordning och att kunna hantera många uppgifter samtidigt.

Befattningen innebär många kontaktytor inom och i viss mån utanför Försvarsmakten.

Kvalifikationer

Gymnasieexamen med administrativ och/eller ekonomisk inriktning eller motsvarande relevant utbildning
Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete vid t.ex. myndighet, eller bolag
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
God kunskap i Officepaketet


Meriterande
Kunskap om Försvarsmakten eller försvarssektorn


Personliga egenskaper
Du har en hög känsla för service, är i hög grad självgående och tar egna initiativ. Du har hög integritet, en väl utvecklad kommunikationsförmåga samt är utåtriktad och trygg i din roll. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete. Du bör också ha förmåga att se förändringspotential i administrativa rutiner och föreslå förändringar.
 
Vidare är du pragmatisk och har god samarbetsförmåga eftersom tjänsten innebär många kontaktytor. Som person bör du trivas i en krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.
 

Övrigt
Tjänsten är tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Tillträde den 1 oktober  2019 eller enligt överenskommelse.  

Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. För anställning krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.

Förfrågningar angående befattningen ställs till SC öv Peder Ohlsson alternativt Stf SC övlt Per Juliusson. Båda nås på telefon 08-788 75 00.

 

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret

Camilla Robertsson (SACO)

Hans Monthan (SEKO)

Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)

Arne Nilsson (OFR/O) 

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan via www.forsvarsmakten.se/Jobb & Karriär/Lediga jobb senast den 14 augusti 2019. Ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 juni 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan