Sambandstekniker Markverkstad Berga

Om tjänsten

Har du 10 års erfarenhet på Försvarets material? Är du beredd att starta tillsynsverksamheten inom Sjö och Markverkstadsområdet? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Trivs du med att ha kunden i fokus? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Du kommer att ha en viktig roll för Försvarsmakten tekniska skola (FMTS), där du aktivt arbetar för att serva förbanden bättre och utveckla sömlöst samarbete. Om du trivs med att skapa nya kontakter och utveckla dig själv både tekniskt och i arbetssätt kommer du att trivas i denna roll.

Arbetsuppgifter
Hos oss kommer du ta ansvaret att planera, genomföra och dokumentera internsamband, tillsyner och avhjälpande underhåll enligt kundens behov. Du får utrymme att påverka ditt jobb, då kundens behov ligger i fokus. Utöver detta får du sprida dina kunskaper till kollegor för att skapa multikompetenta team. Arbetet sker i Stockholmsområdet och där kundbehovet befinner sig. Kunden är i huvudsak Försvarsmakten. Det finns goda möjligheter och förväntningar att påverka kompetensutvecklingen, framtida ansvar och arbetssätt tillsammans med de övriga medarbetarna.

Kvalifikationer

 • Ingenjörsutbildning inom el/teleteknik/TVteknik eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt.
 • Minst 10 års erfarenhet av försvarsmaterial inom Sambandsområdet både tillsyn, avhjälpande underhåll samt reparation av reservdelar
 • Goda kunskaper i Excel
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Körkort B
 • Bred teknisk grund

Meriterande

 • Militär bakgrund/kompetens
 • Kunskap i SharePoint och SAP genom HLU (handburna enheter)

Personliga egenskaper

Som medarbetare har du god förmåga att självständigt ta hand om kundens behov, kommunicera avvikelser och alltid säkerställa den goda kvaliteten. Du upprätthåller kontakter med både marinkunder och inom markverkstadsområdet. I din roll kommer du att få många kundbehov i klar prioritetsordning, ibland under pressade tidsförhållanden, vilket ställer krav på noggrannhet och förmåga att fokusera. Som person är du proaktiv, flexibel och stabil med god samarbetsvilja för att bygga ett starkt team inom området. Du besitter också en analytisk förmåga.

Övrigt

Vi söker 3 st nya medarbetare, varav 2 omfattar tillsvidareanställning och 1 timanställning. Tjänsterna är civila och inleds med 6 månaders provanställning. Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökanden. Arbetet kan medföra resor både inom och utanför Sveriges gränser. Placeringsort Berga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vid frågor ber vi dig att kontakta Platschef Berga Tommy Gauffin 073-200 71 15 eller Chef Markverkstad Stockholm Marcus Bergman 070-142 54 50

Fackliga representanter tfn 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Sista ansökningsdag är 2019-09-30 

Varmt välkommen med din ansökan!  


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 juni 2019
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan