Avdelningschef till Tolkavdelningen

Om tjänsten

FMUndSäkC söker nu en avdelningschef, OR8, till den nyinrättade tolkavdelningen. Tolkavdelningen inrättas med anledning av att uppgiften att försörja FM med tolk-och förhörsförmåga övergår från LedR till FMUndSäkC 2020-01-01. Befattningen är placerad vid Försvarets tolkskola med placeringsort Uppsala.

Sökande enhet
Försvarets Tolkskola tillgodoser Försvarsmaktens behov av militärtolkar och HUMINT-personal genom utbildningar i språk, HUMINT och kultur i programbunden specialistofficersutbildning samt yrkes- och befattningsutbildningar. Enheten är organiserad i Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum i Uppsala.

Den aktuella befattningen är placerad på Försvarets tolkskola. Rollen innebär att vara avdelningschef med särskilt ansvar för utveckling och personalförsörjning av FM tolk- och förhörsförmåga. Tolkavdelningen kommer ansvara för stöd av personalförsörjning av militärtolkar till krigsförband och internationella insatser. Återtagande av stöd till krigsförbanden med tolk- och förhörsledarförmåga är en av de prioriterade uppgifterna för Försvarets tolkskola nu och kommande år.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Leda avdelningen och utvecklingen av FM tolk- och förhörsförmåga. Avdchefen är direkt underställd C TolkS.

Kvalifikationer
Du har genomgått officersutbildning lägst stabsutbildning (SU) eller högre specialistofficersutbildning (HSOU) och är motsvarande förvaltare. Du har erfarenhet inom HUMINT-disciplinen och har dokumenterat goda chefs-och ledaregenskaper. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt innehar B-körkort.

Meriterande
Det är meriterande om du har praktisk och mångårig erfarenhet från olika typer av krigsförband inom FM och en god förståelse för bataljon-och brigadstruktur eller motsvarande. Även praktisk erfarenhet av underrättelse- eller säkerhetstjänst vid förband, skola eller centrum samt internationell tjänstgöring är meriterande. Om du har genomfört managementutbildning inom området personal, verksamhetsledning och ekonomi är det också meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god förmåga till samarbete och samverkan såväl internt som externt. Du har en stark vilja att utveckla dig själv och ditt ansvarsområde. Du är driven och har god förmåga att arbeta självständigt och målinriktat, samt har du hög integritet och är säkerhetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: 2019-10-01 eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 8

Upplysningar om befattningen lämnas av
Magnus Mimer, C Tolkskolan, tel 018-19 61 08
Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Samtliga fackliga representanter nås även via telefonnummer: 010-820 00 99.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 juni 2019
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan