Logistikchef till Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

Sökande enhet: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskolan.

Till Stabsenheten söker vi nu en Logistikchef, OR8.

Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för Chefen FMUndSäkC
och Centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet.
Förutom stödfunktioner som HR-, Säk-, Ek-, IT-, Info- och Logistikfunktioner finns även vaktmästar- och sekreterarstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Logistikchef kommer du att vara huvudansvarig vid FMUndSäkC för funktionsområdet logistik inklusive teknisk tjänst. Inom ramen för gällande regelverk, föreskrifter och FMUndSäkC rutiner besluta och utge direktiv/anvisningar inom fackområdet samt ge erforderliga uppdrag till berörd enhet/avdelning inom centrumet. Handlägga och besluta i ärenden inom eget ansvarsområde.

Du kommer att ansvara för och leda centrumets årliga logistikprocesser som inventering, materielplanering, ammunitionsplanering och materielunderhåll. Kontrollera att verksamheten bedrivs enligt gällande regelverk. Löpande genomföra utbildning för centrumets personal och elever i logistik. Till exempel i materielplanering, materielredovisning och materielunderhåll. Leda den fortsatta utvecklingen av centrumets logistik tillsammans med funktionsföreträdare i staben och på enheterna.
Du kommer att representera centrumet avseende deltagande i FM centrala, regionala och lokala beredningar inom fackområdet. Delta vid interna budgetdialoger, analys-/uppföljningsmöten, kontroller etc.
Med anledning av att vi är en liten stab kan du komma att delta i övrig verksamhet inom staben, exempelvis handläggning av infraärenden, stödavtal, övningsplanering, projekt och utredningar mm.

Kvalifikationskrav:
Logistik- och eller teknisk utbildning/tjänstgöring inom logistikområdet.
God kännedom om Försvarsmaktens materiel och logistiska flöden.
God vana av arbete med verktyget MS Office och FM system PRIO.
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
B-körkort.

Meriterande kvalifikationer:
Erfarenhet av
- Produktionsplanering av materiel och ammunition (MFO, AFO)
- Materielredovisning och inköp
- Arbete i arbetsledande befattning inom logistikområdet.
- Stabsbefattning inom logistikområdet.
- Materielunderhållsplanering av motsvarande kompani
- Arbete med infraprocessen (BA-BU)
- God förmåga att planera och strukturera långsiktigt och kortsiktigt.
- Allmänlogistisk förståelse

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Du är resultatorienterad i ditt arbetssätt samt trivs med att ta egna initiativ. Du är driven och verkar för utveckling och förbättring. Du är noggrann och lojal, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Robert Gustafsson, Stf C/SC FMUndSäkC, 018-19 65 01
Jeanette Borén Söderberg, chef HR, 018-19 65 03

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 81
SACO: Sofia Norin Jansson, 018-19 68 44

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: snarast, enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 8

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2019-12-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 november 2019
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan