Livbataljonen söker blivande sambandssoldater

Om tjänsten

Livbataljonens huvuduppgifter är att försvara Sveriges stats- och försvarsmaktsledning i händelse av krig samt bedriva statsceremoniell tjänst. Läs om Livbataljonen här

Vi söker dig som vill ingå i försvaret av huvudstaden, arbeta centralt i Stockholm och vara Försvarsmaktens ansikte utåt! 
 
Arbetsuppgifter

Vi ser att du är utbildad eller vill utbilda dig emot och jobba med bataljonens kvalificerade sambandssystem. Du behöver alltså inte vara färdigutbildad utan det räcker med en vilja att nå målet. Det finns även möjlighet att utveckla sig mot gruppchefsbefattningar på sikt.

Vi rekryterar till två grupper i denna annons, sambandsenhetsgrupp och sambands/informationssystemsgrupp. Båda dessa grupper ingår i en ledningspluton och har till uppgift att tillse att bataljonens sambands- och ledningsförmåga upprätthålls internt och externt.

Förutom de vanliga kraven som ställs på soldater så behöver personal i dessa grupper ha en hög förmåga att handha data- och radiotekniska system. Utbildningarna för detta är omfattade och ni kommer utveckla er kunskaper över tiden. Ni arbetar i mindre grupper och väldigt självständigt.

Ni kommer under anställningen delta på flera övningar ibland på annan ort för att utveckla och upprättahålla er förmåga.

Kvalifikationer

-Svensk medborgare
-Godkända gymnasiebetyg i Sv A, Ma A samt En A
-Godkända betyg från GMU/GU/Värnplikt
-Fälttest 12:00 (FM beeptest 11:1) samt multitest 175 p

Meriterande kvalifikationer

-Tidigare anställning i Försvarsmakten
-B-körkort
-Militära förarbevis tung lastbil
-Erfarenhet av sambandstjänst och datateknik
-Erfarenhet i Linux
-Erfarenhet i Windows
-God datavana

Personliga egenskaper

För att trivas i tjänsten ser vi att du som söker har demokratiska värderingar och tror på människors lika värde. Du ser fysisk träning som en naturlig del av din tjänst. Du skall gilla att arbeta självständigt och gilla problemlösande utmaningar. Du ska kunna vara stresstålig då det kan komma många uppgifter samtidigt samt vara av olika sort.

Ansökan

Personligt brev, CV och dokumenterade utbildningar

Villkor

Anställningsform: Visstidsanställning på heltid som kan komma att inledas med provanställning
Sista ansökningsdag: 2019-08-18
Tillträde: Enligt överenskommelse
Grundlön: Enligt FM lönestruktur, dock lägst 19 000 kr

Arbetsort

Livbataljon är grupperad på kavallerikasern vid Lidingövägen 28 115 41 Stockholm, men denna grupp tjänstgör idag i Kungsängen. Ni måste vara beredda att kunna växla arbetsorter mellan dessa två eftersom arbetsledningsupplägg kan komma att ändras i framtiden. Om ni tjänstgör inne i Stockholm blir det förmodligen en del högvaktstjänstgöring också.

Upplysningar

Chef S6 Fanjunkare Christian Olofsson, christian.olofsson@mil.se, 070-3671021
Personalgeneralist Robin Bergström, robin.x.bergstrom@mil.se 

OFR/O Stefan Morin
OFR/S Kenneth Hartikainen
SACO Johan Gillemyr
SEKO Försvar Tomas Klasson
Samtliga nås via FM väx el, 08-584 540 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 juni 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan