Försörjningssoldat till Särskilda Helikoptergruppen (SHG)

Om tjänsten

Om tjänsten

Sökande enhet:
Specialförbanden är primärt en militärstrategisk resurs som skall öka mängden handlingsalternativ genom att komplettera och tillföra lösningar utanför de reguljära förbandens möjlighet.

Försvarsmaktens specialförband (FMSF) består av Specialförbandsledningen (SFL), Särskilda operationsgruppen (SOG) samt särskilt avdelade stödjande enheter (SOF).

SHG är en stödjande enhet inom specialförbandssystemet som är särskilt avdelad, tränad och utrustat. Förbandet finns vid Helikopterflottiljen och genomför taktisk transport, eldunderstöd underrättelseinhämtning med helikopter 15 (Agusta Westland A109) och 16 (Sikorsky UH-60M, Black Hawk). All personal har frivilligt sökt sig till SHG, är särskilt uttagen och samtränad med SOG.

Befattningsbeskrivning
Som försörjningssoldat vid Särskilda Helikoptergruppen ingår du i en drivmedelsgrupp som stödjer flygunderhållsplutonerna med drivmedelstjänst, vars uppgift är att inom ramen för FMSF verksamhet stödja med helikopterresurser i varierande situationer och skiftande klimat. Du kommer även att stödja förbandets övriga logistiktjänst under ledning av logistikofficeren. Som försörjningssoldat är du en viktig del av helheten inom logistikfunktionen. På sikt kommer du att kompetensutvecklas inom varierande specialområden.

Ett flertal vitt skilda övriga arbetsuppgifter tillkommer och arbetet ställer höga krav på egen initiativkraft, problemlösningsförmåga och vilja att själv se och förstå vad som behöver göras i syfte att öka enhetens effektivitet och förmåga. Resor inom och utom Sverige förekommer frekvent i den dagliga tjänsten

Kvalifikationer
• Godkänd militär grundutbildning
• Godkänd enligt FM FysS nivå 2
• CE-kort

Meriterande
• Kvalitetssäkring drivmedel
• Grundkurs flygdrivmedel
• ALARP, FARP, FARS
• Tidigare genomförd internationell tjänstgöring
• Skyddsvaktsutbildning
• Gruppbefälsutbildning
• Militärt förarbevis C, CE
• Goda kunskaper i engelska, tal och skrift
• Övriga språkkunskaper
• ADR-intyg minst klass 1, 3 och tank

Personliga egenskaper
Arbetet sker i mindre grupper där kravet på samarbetsförmåga, noggrannhet och ödmjukhet är förutsättningar för vilket genomsyrar verksamheten. Vi söker dig som är strukturerad i ditt arbete och har förmågan att hantera flera uppgifter samtidigt. Du måste också vara beredd på att arbeta självständigt och under eget ansvar. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt
Tidsbegränsad anställning, GSS/K. Heltid. Schemalagd arbetstid. Arbetsort Linköping.
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Mj Anders Lockerud
Fj Johan Larsson
Nås via Helikopterflottiljens växel 013-28 30 00.

Fackliga representanter
OFR/O, Mats Häggström, 070-209 96 11
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson, 013-28 30 00
SACO-S, Anneli Helmersson, 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-18 till hkpflj-rekrytering-SHG@mil.se
Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningsprocessen
Innan eventuell anställning kommer du att kallas till förbandet för kompletterande tester.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 juni 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan