Försvarsmakten söker Motormekaniker Markverkstad Skövde

Om tjänsten

Har du erfarenhet av arbete som motormekaniker? Då kan detta vara ett utvecklande arbete för dig!

Vad kan vi erbjuda dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både eget ansvar och möjligheter att kompetensutvecklas. Vi erbjuder också goda förmåner gällande hälsa och semester.

Enheten FMTS Markverkstäder finns representerade på 23 orter. Där genomförs underhåll och reparation av fordon, vapen fordonssystem, fältarbetsmateriel, lösa lastbärare, utbytesenheter samt Marinens och Flygvapnets markbundna basmateriel. Även konstruktion, tillverkning och modifiering av försvarsmateriel, underhåll och kalibrering av mätutrustning. Markverkstad har även auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020. Du kommer att tillhöra Markverkstad Skövde med totalt ca 180 medarbetare varav sektionen består av 15 st mekaniker.

Arbetsuppgifter

Motormekaniker kommer huvudsakligen att arbeta med renovering och underhåll av försvarsmaktens materiel och materielsystem, såsom motorer, växellådor, Axlar och andra utbytesenheter. Där den stora delen ligger på motorrenovering.
Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och ombyggnad utifrån fastställda underlag. Även arbete med framtagande av arbetsbeskrivningar kan komma att ingå. Jobbet innehåller således både enskilt arbete och arbete i grupp.

Flexibla arbetstider kan komma att tillämpas.

Arbetet kan medföra resor och tjänstgöring på annan ort i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.

Kvalifikationer


•Lägst fullgjord och avslutad två- eller treårigt gymnasium med inriktning verkstadsteknisk, fordonteknisk, maskinteknisk eller annan motsvarande utbildning. Eller kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedömer som likvärdig
•Tidigare erfarenhet av arbete t.ex. inom mekaniskt underhåll, bilmekaniker eller renovering inom likande område
•God datorvana inkl. kunskaper i Officepaketet främst Word och Excel
•B-körkort

Du är en lagspelare som arbetar lika bra självständigt likväl som i grupp. Som motormekaniker är du kreativ, initiativrik, strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Du är noggrann och strukturerad med fokus på hög kvalitet i hela arbetsprocessen.

Meriterande

 • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten.
 • Kännedom om försvarsmaktens materiel
 • Kunskap om förbränningsmotorer/växellådor
 • Kunskap att läsa och förstå ritningsunderlag
 • Truckkort

Övrigt

Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna såväl kvinnor som män som sökande.

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.

Vid frågor ber vi dig att kontakta Joakim Nilsson, Sektionschef tfn 070-694 15 52

Fackliga representanter tfn 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

 

Du är varmt välkommen med din ansökan!

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juli 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan