Plutonchef till 333. Underhållspluton F 21

Om tjänsten

PLUTONCHEF TILL 333. UNDERHÅLLSPLUTON

33. FBK OCH 333. UNDERHÅLLSPLUTON SÖKER EN NY PLUTONCHEF

Nu söker vi dig som brinner för logistik i Försvarsmakten och speciellt inom Flygvapnet. Vill du dessutom utvecklas i din roll som chef är detta rätt befattning för dig!

Om tjänsten

 

333.Underhållspluton är en del av 33. Flygbaskompaniet på Norrbottens Flygflottilj, F 21. Kompaniet är i grunden till för en enda anledning, nämligen att leverera start och landningsmöjligheter för våra strids- och transportflyg samt helikoptrar i Flygvapnet. Då kompaniet är rörligt över hela linjen skapar vi möjlighet till spridning och verkan från flera olika platser. På detta sätt bidrar vi till den luftoperativa effekten.

Kompaniet skall kunna upprätta samt operera på exempelvis flygbaser någon stans i Sverige eller utomlands. Inom kompaniet återfinns en rad olika funktioner som var och en är avgörande för att kunna leverera start och landningsmöjligheter för våra flygplan och helikoptrar. ATS förmåga för flygtrafikledning och SIS för sambandstjänsten. R3-pluton ger förmåga till bland annat fälthållnings- och räddningstjänst. Flygbassäkplutoner för att hantera markstriden och Sjukvårdtroppen för att omhänderta skadade.

Underhållsplutonen är navet som håller ihop detta kompani med förmågor inom en rad olika områden för att lösa sin huvuduppgift, att försörja kompaniet samt understödda enheter med förnödenheter, drivmedel samt teknisk tjänst. Plutonen är därför indelad i fyra funktioner med olika huvudsakliga ansvarsområden och uppgifter. De olika funktionerna är gods- och transport, drivmedel, förplägnad samt reparation. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som plutonchef leder du din plutons försörjning av kompani och understödda enheter. Med tanke på Flygvapnets intensiva övningsverksamhet, såväl inom riket som i våra nordiska grannländer, sker denna försörjning på alla möjliga platser, året om, i alla vädertyper och årstider. Du formar din pluton, organiserar och reorganiserar efter de behov som du ser som nödvändiga för att lösa uppgiften.

I vardagen ansvarar du för din underställda personal, dess verksamhet och utbildning. Du leder och planerar verksamheten, i nära samspel med dina mer eller mindre erfarna kollegor, för att nå snabba framgångar med så små friktioner som möjligt.

Eftersom underhållsplutonen är efterfrågad av alla, över tiden, lägger du en stor del av din tid på planering, mål- och konsekvensbeskrivningar samt effektivisering. Du står sällan själv i händelsernas centrum men tvekar inte att hålla utbildningspass såväl utomhus som inomhus eller hoppa in i hjullastaren för att snabbfixa lite på den egna eller någon annans grupperingsplats.

Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner lite extra för logistik samt har en vilja att utveckla din ledarskapsprofil genom att vara chef. Chefbefattningen är en OF 2 befattning och det är meriterande om du är officer och har en bakgrund inom logistikfunktionen men det är inget krav. Om du är en specialistofficer med ambition att utveckla dina ledaregenskaper, samt bredda din förmåga i att leda och planera är även du välkommen med din ansökan.

Oavsett bakgrund är det viktigaste att du är en lagspelare. Du står upp för dina anställda men är samtidigt inte rädd för att ställa krav. Du är omsorgsfull och följer upp din beordrade verksamhet på ett sätt som lyfter dina underställda till högra höjder. Du tar direkt tag i problem när dem dyker upp och du har en god förmåga att läsa av när det är läge på och av.

Kvalifikationer

 • Genomfört Värnplikt, GMU eller GU med godkänt betyg
 • Godkänd officersutbildning (YOP/OP) alternativt en godkänd specialistofficersutbildning (OR6)
 • Körkort B samt militärt förarbevis
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning

Meriterande kvalifikationer

 • Funktionsutbildning inom logistik
 • Arbetslivserfarenhet inom logistik
 • Chefserfarenhet från tidigare chefsbefattningar
 • CE-körkort
 • Militära förarbevis

 

Övrigt

Militär befattning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 %

Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Detta är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Individuell lönesättning tillämpas. Placeringsort Luleå

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Kompanichef Peter Östling alternativt nuvarande plutonchef Johan Hallberg. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, vänd er till HR – generalist Carina Nurminen.

Ovanstående nås genom vxl tfn 0920-23 40 00

Fackliga organisationer i Luleå: OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås genom F 21 vxl tfn 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev samt militära intyg. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange två referenser samt gärna eventuellt löneanspråk.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2019
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan