Verksamhetsutvecklare

Om tjänsten

Vill du vara med i vårt team och utveckla Försvarsmaktens informations- och dokumenthantering? Då ska du söka tjänsten som verksamhetsutvecklare.

Om tjänsten
Utvecklingsavdelningen (UtvA) inom Dokumenthanteringsenheten (DokhE) är en del av Försvarsmaktens HR Centrum. Totalt har DokhE verksamhet vid ca 20 orter med över 100 anställda. Vi hanterar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, forskare, journalister med flera. Inom Försvarsmakten och DokhE pågår ett stort utvecklingsarbete inom informations- och dokumenthantering.
Försvarsmakten står inför stora förändringar med nya arbetssätt inom arkiv- och dokumenthantering. Arbete pågår med att införa ett gemensamt e-arkiv, nytt IT-stöd för arkivredovisning samt ny lösning för hantering av myndighetens analoga handlingar. Dokumenthanteringsenheten söker därför nya medarbetare som vill vara med och utveckla verksamheten inom dessa områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare inom Utvecklingsavdelningen kommer du att arbeta tillsammans i grupp med ett flertal verksamhetsutvecklare samt IT-arkivarier. Du kommer att arbeta strategiskt med fokus på frågor som rör bevarande och gallring av allmänna handlingar, arkivredovisning, digitalt bevarande, utbildning och utveckling av gemensamma arbetssätt.
I arbetsuppgifterna ingår att leda och samordna utredningar och utvecklingsarbeten inom enheten, samt samverka med andra delar inom myndigheten som arbetar med informationshantering på olika sätt.
Som verksamhetsutvecklare kommer du även att arbeta med planering och uppföljning av enhetens verksamhet samt omvärldsbevakning inom dokumenthanteringsområdet. Därtill kommer du också att delta i Försvarsmaktens insats- och övningsverksamhet.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som är arkivarie med arbetslivserfarenhet inom offentlig förvaltning. Vi ser gärna att du har arbetat med verksamhetsutveckling och är van att ha rollen som projektledare. Därtill har du har erfarenhet av att ta fram och utveckla klassificeringsstrukturer, dokumenthanteringsplaner, verksamhetsbaserad arkivredovisning samt har kunskap om elektronisk arkivering och begrepp relevanta för området.
Du är en person som tar initiativ och arbetar självständigt med att planera och prioritera olika aktiviteter. Du har god förmåga till samarbete och kan leda och motivera andra medarbetare. Därtill har du en språklig analytisk förmåga som gör att du kan ta till dig såväl muntliga som skriftliga framställningar samt själv producera egna texter av hög kvalitet.
För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skapa dig en helhetssyn över en verksamhet och vara bra på att skapa goda relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
• 3-årig högskoleexamen varav minst 60 hp i arkivvetenskap
• Erfarenhet av utredande arbete inom dokumenthanteringsområdet
• En väl utvecklad kommunikativ förmåga, samt en god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande
• God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
• Erfarenhet av att arbete med verksamhetsbaserad arkivredovisning samt e-arkiv
• Projektledarkompetens

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Tillträde enligt överenskommelse
Resor i tjänsten kan förekomma
Arbetsort: Stockholm

Vill du veta mer om befattningarna är du välkommen att kontakta
Avdelningschef Kennet Ölund, 070-836 16 97
Verksamhetsutvecklare, Åsa Danielsson, 08-514 391 57

Fackliga företrädare
SACO, Åsa Danielsson, 08-514 391 57
SEKO, Jörgen Steen, 070-677 99 21
OFR-S, Robert Oidermaa, 072-174 39 54

Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-08-30, den ska innehålla CV samt ansökningsbrev som på ett motiverande sätt beskriver varför du är lämplig för tjänsten.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 juni 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan