Registrator till Dokumenthanteringsenheten

Om tjänsten

Dokumenthanteringsenheten (DokhE) söker en registrator till Dokumenthanteringsavdelning Väst i Örebro. Vi söker medarbetare med god initiativförmåga som vill vara med och utveckla vår avdelning inför framtiden. Här får du chansen att utvecklas inom området i en spännande miljö!

DokhE ingår som en del i FM HR Centrum. Enhetens uppgift är att stödja Försvarmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tiden. Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och sekretessgrad längst hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.

DokhE består av en Centralregistratur, fyra Dokumenthanteringsavdelningar fördelade i landet samt Utvecklingsavdelning och Enhetsledning. Totalt cirka 120 personer på 24 orter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som registrator kommer du arbeta med registrering och distribuering av inkommande och utgående handlingar. Du kommer även hantera förfrågningar från allmänheten och ge stöd och service till Försvarsmaktens handläggare i dokumenthanteringsfrågor. Samt hantera övriga arbetsuppgifter som förekommer på avdelningen.

Kvalifikationer

 • Registratorsutbildning eller motsvarande praktiska erfarenheter.
 • Du arbetar självständigt och är ansvarstagande. Du ser helheten och är analytisk i ditt arbetssätt.
 • Mycket god datorvana.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • B-körkort.

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, i synnerhet inom Försvarsmakten.
 • Kunskaper om offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av arbete i Dokument- och ärendehanteringssystem och hantering av elektroniska handlingar.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ordningssinne och är strukturerad med en positiv attityd. Du är noggrann och kan arbeta under tidspressade situationer samtidigt som du har förmåga att arbeta i grupp men även självständigt. Du har ett öppet sinnelag och gillar att utforska nya lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning.
Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning.
Tillträde 2019-11-01 eller enligt överenskommelse.
Arbetsort: Örebro.
Resor i tjänsten förekommer, främst inom Sverige.

Upplysningar om befattningen lämnas av
Avdelningschef Gunnar Dahlgren.
Tel 0730-55 17 84

Fackliga företrädare
SACO: Camilla Robertsson
SEKO: Lise-Lotte Larsson
OFR-S: Pia Almström
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-04. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange gärna löneanspråk i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 juli 2019
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan