Svenska Lottakåren söker stabsassistenter till Högkvarteret

Om tjänsten

På uppdrag av Försvarsmaktens Högkvarter söker Svenska Lottakåren kvinnor och män som vill ingå i insatsorganisationen som stabsassistent med frivilligavtal. Som frivillig förstärkningsresurs kommer du att ingå i en av Högkvarterets staber för att stödja arbetet och skapa uthållighet i händelse av en skarp händelse.

Som stabsassistent kommer du att stödja det praktiska arbetet i staben bland annat med att administrera inkommande och utgående information, skriva och uppdatera dokument, strukturera information, upprätthålla och vidmakthålla dokument och handlingar. Du arbetar i myndighetens lednings- och informationssystem. 

Befattningen som stabsassistent är en frivilligbefattning vilket innebär att du tecknar avtal med Försvarsmakten om att tjänstgöra vid övningar och i händelse av kris och krig vid sidan av ditt ordinarie yrke eller studier. Du behöver inte bo i Stockholm. Avtalet innebär att du ska genomföra 17 dagar övning och vidareutbildning under en fyraårsperiod. Registerkontroll kommer att genomföras. Du kommer att bli krigsplacerad men är inte skyldig att tjänstgöra utomlands. Mer information om befattningen och vad ett avtal innebär kan du läsa om här.  

För att teckna avtal som stabsassistent vid Högkvarteret krävs att du deltar vid en informationsdag samt genomför relevant befattningsutbildning:

 1. Du deltar vid informationsmöte 7 september 2019 inklusive personlig intervju samt säkerhetsintervju. Du får ersättning för resa och eventuellt boende om du bor utanför stor-Stockholm.
 2. Du gör en utbildningsplan och skriver ett utbildningsavtal. (Det här steget kan göras klart innan informationsmötet)
 3. Du genomför GU-F, grundutbildning för frivilliga 2v, (om du inte tidigare genomfört någon militär grundutbildning såsom värnplikt eller GMU/GU).
 4. Du genomför befattningsutbildning till stabsassistent (2v).

Krav: medlem i en frivillig försvarsorganisation (om du inte är medlem i en frivillig försvarsorganisation redan hjälper vi dig att bli det), svensk medborgare, minst 18 år, fullt frisk, B-körkort, du har vana av att arbeta i Microsoft Office program, du behärskar det svenska språket både i tal och skrift och är mycket van att skriva tydliga texter.  

Personliga egenskaper: För att kunna stödja arbetet i staben är du serviceinriktad och van att arbeta självständigt. Du är lösningsfokuserad och kan hålla ett högt tempo. Du kommer att arbeta tillsammans med många olika personer och du är därför social, utåtriktad och har lätt att knyta kontakter. För att kunna hantera flödet av information i staben behöver du vara noggrann och följa uppsatta arbetsprocesser.

Denna ansökan är en intresseanmälan för att teckna avtal med Högkvarteret som frivillig stabsassistent. Det är inte en fast anställning.

Kontakt vid frågor: Svenska Lottakåren via e-post utbildning@svenskalottakaren.se.  Observera - ring inte direkt till Försvarsmakten angående frågor om denna annons!  

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 juni 2019
 • Plats: Flera orter, Hela Sverige, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan