MUST IHK söker verksamhetsutvecklare

Om tjänsten

MUST Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på MUST-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av informationssystem. Kontoret arbetar för att stärka MUSTs flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Avdelningen MUST IHK INFO ansvarar för att utveckla och förvalta systemstöd för informationshantering vid MUST. Detta systemstöd används vid MUST samt i övriga Försvarsmakten i såväl operativ verksamhet som i analys/bearbetning samt verksamhet av rent administrativ natur.

Avdelningen tar ett helhetsansvar för utveckling och långsiktigt vidmakthållande av funktionalitet och applikationer. Detta inkluderar såväl teknisk utveckling av mjukvara (programmering) som process- och metodutveckling samt arbete med dokumentation och framtagande av utbildningspaket.

Sammantaget har avdelningen en nyckelroll i att säkerställa att medarbetarna vid MUST har bästa tänkbara stöd för att kunna hantera alla de olika typer av information som förekommer i verksamheten.

Till MUST IHK INFO söker vi nu en eller flera verksamhetsutvecklare.

Arbetsuppgifterna
Målbilden för ditt arbete som verksamhetsutvecklare på MUST IHK INFO är att upprätthålla ett systemstöd för verksamheten vid MUST som säkerställer att organisationens information är säker, lättillgänglig, användbar, återbrukningsbar och kvalitetssäkrad. I nära samarbete med representanter från verksamheten kommer du att identifiera hur systemstödet används och hur det kan förbättras.

Inom ramen för ditt specifika ansvarsområde är det ditt ansvar att samordna olika aktiviteter inom MUST för att öka förmågan i användandet av systemstödet, så att det sammantagna resultatet av arbetet som bedrivs inom vår verksamhet blir effektivare och mer värdeskapande.

Vem är du?
Som verksamhetsutvecklare på MUST IHK INFO förväntas du över tid utveckla en god förståelse för det systemstöd som vår verksamhet disponerar. Vi söker dig som har intresse av delta i förändringsarbete i nära samverkan med IT-utveckling. Du gillar att utveckla kontaktnät och har förståelse för komplexa strukturer, inkluderat hur arbete inom en myndighet bedrivs.

Du behöver vara prestigelös i ditt arbete för att finna kreativa och tillämpbara lösningar. Du behöver kunna bedriva arbetet enskilt och i team. Är du pedagogisk och kommunikativ i stora som små sammanhang så har du en stabil grund att utgå ifrån. Du har en hög integritet och kan företräda såväl IHK som olika verksamhetsbehov.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen eller motsvarande.
 • God förmåga att på ett entusiasmerande sätt engagera verksamhet.
 • God erfarenhet av att leda, planera och följa upp verksamhet.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska.

Meriterande

 • Förståelse för funktioner/applikationer vid tekniska tillämpningar.
 • Erfarenhet av arbete som systemförvaltare eller Product Owner.
 • Kunskaper och erfarenheter inom underrättelseområdet

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid. Vi tillämpar också flextid.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Upplysningar
Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow, TCO/Försvarsförbundet: Katarina Kruse, OFR/O: Roger Ericsson. Samtliga nås via växeln 08–788 75 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-08-05

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattninMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 juni 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan