Stf avdelningschef till Försvarsmaktens Larmcentral (OR6/7)

Om tjänsten

Försvarsmaktens Larmcentral (FMLC) genomför larmövervakning av Försvarsmaktens särskilt prioriterade objekt och materiel över hela landet. Larmcentralen är bemannad dygnet runt, alla dagar om året.

Din uppgift

Som ställföreträdande avdelningschef på Försvarsmaktens Larmcentral arbetar du tätt tillsammans med avdelningschefen och avdelningsledningen med att planera, genomföra och utvärdera avdelningens verksamhet. Du kommer att vara delaktig i flera projekt som berör både funktions- och processutveckling samt teknik. Det kan även bli aktuellt att du verkar som projektledare eller delprojektledare inom ramen för funktionens utveckling. Befattningen som ställföreträdande avdelningschef på Försvarsmaktens Larmcentral är nyinrättad vilket innebär att du kommer vara delaktig i att utforma rollen och dina arbetsuppgifter.

Vem du är

Du är en lösningsfokuserad och självgående ledare. Du har hög säkerhetsmedvetenhet och är van vid att hantera stora mängder skyddsvärd information. Du är prestigelös och har hög personlig integritet. Du är van vid att samverka med andra förband och staber och känner dig trygg i mötet mellan olika typer av människor. Ditt ledarskap karaktäriseras av öppenhet, inkludering och ansvarstagande. Att motivera andra och att skapa samhörighet är något du behärskar. Du har förmågan att på ett professionellt och förtroendeingivande sätt företräda en funktion på nationell nivå.

Krav

 • Specialistofficersexamen alternativt officersexamen
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av att leda förändring
 • Tidigare tjänstgöring vid något av FM insatsförband eller und/säk-förband
 • Utbildning eller kompetens inom projektledning
 • Tidigare erfarenhet från arbeten inom säkerhets- eller bevakningstjänst
 • Erfarenhet av markterritoriell verksamhet avseende skydd och bevakning

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med ett högt tempo. Funktionen och våra uppgifter är i en expansiv fas vilket innebär att du kommer att ha stora möjligheter att vara med i utvecklingen av Försvarsmaktens Larmcentral. Du kommer som chef och ledare att utmanas och ha möjlighet att utveckla din ledarskapsförmåga.

 • Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för personer som ej redan är anställda i Försvarsmakten
 • Befattningen är placerad i nivå OR6/7
 • Arbetsplatsen är belägen i Stockholmsområdet
 • Preliminärt tillträde är vecka 47

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Rickard Rahm, tfn. 08-788 75 00 (vxl).
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Magnus Johansson, tfn. 019-39 35 00 (vxl).

Fackliga kontaktpersoner

SACO: Pär Lohman
OFR/O: Jörgen Trued
OFR/S: Per Andersson
SEKO: Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på tfn. 019-39 35 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-08-18. Ansökan ska innehålla ditt CV samt ansökningsbrev där det på ett tydligt sätt framgår varför du är rätt kandidat för tjänsten. Intervjuer kan komma att genomföras löpande under rekryteringsprocessen.

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 juli 2019
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan