Arbetsmiljöhandläggare till Västra militärregionen

Om tjänsten

Arbetsmiljöhandläggare till Västra militärregionen

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50 000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. 

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Västra militärregionen (MR V) är ett krigsförband lokaliserat till Skövde samt med mindre del till Göteborg. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare och civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tidvis tjänstgörande.

Chefen för MR V med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgifter inom regionen. MR V omfattar Hallands-, Västra Götalands-, Värmlands- och Örebro län.

Idag är MR V en del av P4 Skaraborgs Regemente men från årsskiftet 2019-2020 blir MR V en egen organisationsenhet med större ansvar, bland annat för Utbildningsgrupper och hemvärn inom regionen.

Vill du vara med och utveckla den nya Västra Militärregionen och gillar dynamiska arbetsuppgifter, då är detta ett arbete för dig. 

Arbetsuppgifter:
Som arbetsmiljöhandläggare kommer du att på förbandsnivå leda, organisera, samordna och utveckla arbetsmiljöarbetet enligt chefen MR V bestämmelser i samverkan med övriga förband inom regionen.

  Du kommer vidare att:

 • Kartlägga, utreda och följa upp arbetsmiljörisker.
 • Skapa, utveckla och förvalta MR V arbetsmiljöledningssystem. 
 • Verka för en effektiv samverkan mellan arbetsgivare och arbetstagarorganisation i arbetsmiljöfrågor.
 • Planera och genomföra utbildningar i arbetsmiljöfrågor för anställd personal i regionen.
 • Samverka med andra funktionsföreträdare inom verksamhetssäkerhet
 • Samverkan med skyddsorganisationen
 • Handlägga arbetsskador, olycksfall och tillbud.
 • Utgöra stöd för chefer på alla nivåer avseende att utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet.
 • Vara MR V kontaktperson i arbetsmiljöfrågor mot Högkvarteret och andra organisationsenheter inom och utanför Försvarsmakten.
 • Vara sammanhållande för MR V arbetsmiljökommitté. 

Önskvärda kvalifikationer:

 • Arbetsmiljö- eller Health, Safety, Enviroment (HSE) eller motsvarande högskoleutbildning med arbetsmiljöinriktning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
 • Goda kunskaper om arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt övriga författningar inom området. 
 • Erfarenhet inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet.
 • B körkort.

Personliga egenskaper:
För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Befattningen är ny och kommer ställa höga krav på upprättandet av rutiner och utbildning av chefer på olika nivåer. Arbetet förutsätter att du är van att arbeta självständigt och med stort handlingsutrymme.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:
HR-chef, Daniel Davidsson
Mailadress: daniel.davidsson@mil.se

Fackliga representanter: 

ORF/O David Lindblom, OFR/S Bengt Lindlöf samt SEKO-F Lola Ahlgren - samtliga nås via växeln på tfn 0505-45 10 00.

Övrigt:
Försvarmakten tillämpar provanställning sex månader.
Resor med övernattning förekommer i tjänsten.
Individuell lönesättning tillämpas. 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse.

 Sista ansökningsdag: 2019-08-11.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan