Specialistsjuksköterska till Försvarshälsan

Om tjänsten

Annorlunda och utvecklande tjänster är sällsynta, men nu kan du söka tjänsten som specialistsjuksköterska hos oss – vågar du så vill vi! Försvarshälsan följer förändringarna i omvärlden och är nu i ett dynamiskt utvecklingsskede där ditt bidrag kan vara avgörande för vår framgång.

Försvarshälsan Karlskrona, lokaliserad på södra delen av Trossö där land möter hav, är en intern företagshälsovård inom Karlskrona garnison med ca 1600 anställda samt elever. Vi bedriver hälso-och sjukvård samt företagshälsovård, anpassad för Försvarsmaktens samtliga frivillighets- och anställningsformer, såväl nationellt som internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du blir en del i ett multiprofessionellt tvärvetenskapligt team som stödjer en komplex organisation, på individ- grupp och organisationsnivå, före under och efter insats ur ett promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande perspektiv. Målet är att främja en god utveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Exempel på uppdrag är lagstadgade hälsoundersökningar, bedömningar, utbildningsuppdrag, sjukvårdsberedskap och rehabiliteringsinsatser.
Företagshälsovårdsteamet består av fysioterapeut/ ergonom, psykolog, företagssjuksköterskor, sjuksköterskor, företagsläkare, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare. I teamet är samverkan en viktig del som ger en intellektuellt stimulerande miljö utifrån de olika professionernas kompetenser.
Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du, under arbetstid, ha möjlighet att träna tre timmar per vecka. Detta kan ske på någon av Marinbasens olika anläggningar, enskilt eller i grupp. 

Kvalifikationer
• Legitimerad sjuksköterska
• Specialistutbildning (60-75hp på avancerad nivå, inklusive magisterexamen)
• Krav på klinisk erfarenhet i minst tre år
• Körkort B

Meriterande
• Specialistutbildning med inriktning mot distriktssköterska, akutsjukvård eller psykiatri.

Personliga egenskaper
Som person förväntas du ha en väl utvecklad förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i team samt god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Du kommer att ha din placering på Marinbasen i Karlskrona.
Tillträde sker efter överenskommelse.
Detta är en tillsvidare anställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.
Individuell lönesättning tillämpas.

Förfrågningar kring befattningen lämnas av:
Marie Jörgensen, medicinsk verksamhetschef/Chef Försvarshälsan Karlskrona, 0768-988 441
Dan Svedjehäll, företagsläkare/Läkare med medicinskt ledningsuppdrag, 0723-53 78 41

Fackliga kontaktpersoner:
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
Saco, Lisbeth Landin, tel. 0455/85115, 073-182 80 47
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen med din ansökan bifogat CV samt ett ansökningsbrev senast 2019-08-11. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 juni 2019
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan