Stf Sektionschef LogS

Om tjänsten

Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, LogS, utbildar anställda och blivande officerare inom funktionen logistik och fordonstjänst till samtliga arenor i Försvarsmakten. På LogS arbetar ca 60 st officerare och civila.

På administration- och stödsektionen arbetar 11 personer med administrativt stöd till studerande och anställda på skolan, kursadministration, materiel- och fordonsstöd till utbildningar och utbildningsverksamhet, husvärdsuppgifter, IT-stöd, ekonomi och verksamhetsledning samt handläggning och utveckling av utbildningsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stf sektionschef är din huvudsakliga arbetsuppgift att, tillsammans med sektionschefen, planera, leda och följa upp sektionens verksamhet. Du kommer att delta i projekt och på sikt leda projekt inom skolans ansvarsområde. Du ansvarar också för all kadettadministration i form av resor, löner m.m. Det innebär ett nära samarbete med kadetter och kurschefer. Kadettadministrationen genomförs och följs upp i FM datasystem PRIO. Tjänsten innebär även övrigt förekommande arbetsuppgifter på sektionen.

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning, gärna på akademisk nivå alt annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
 • God erfarenhet av datorstött arbete
 • Mycket goda kunskaper i det svenska språket, tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • Projektledarutbildning

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som stf sektionschef tycker du om att ta ansvar, är tydlig och handlingskraftig. Samtidigt är ödmjukhet, flexibilitet och anpassningsförmåga till nya arbetsuppgifter en självklarhet. Du har god samarbetsförmåga och är positiv i ditt förhållningssätt, vilka är viktiga egenskaper för att stödja chef, medarbetare och verksamhet. Du har helhetssyn, ser vad som behöver göras och vad som är bäst för skolan.

Vi kommer därmed att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en civil befattning. Anställningen är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Försvarsmakten tillämpar 6-månaders provanställning. Befattningen är placerad på Adm/Stödsektionen, FM Logistik- och Motorskola på Trängregementet i Skövde.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta C Adm-/stödS Anders Lundgren tfn 070-266 5215.

Fackliga representanter

 • SACO Ulf Granlöf
 • OFR/S Peter Danielsson
 • OFR/O Jörgen Eliasson

Samtliga nås via vx 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdatum

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-01. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 juli 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan