Stf troppchef 334 Sjukvårdstroppen F 21

Om tjänsten

STÄLLFÖRETRÄDANDE SJUKVÅRDSTROPPCHEF (OR 6-7)

33.FLYGBASKOMPANIET OCH 334.SJUKVÅRDSTROPPEN SÖKER STÄLLFÖRETRÄDANDE TROPPCHEF(OR 6-7) TILL SJUKVÅRDSTROPPEN

 

Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband med stridsflyg och personal som alltid är redo för nationella och internationella insatser. 334.e sjukvårdstroppen är 3.Basenhetens egna sjukvårdsresurs. Med förmåga enligt NATO Role1 samt flygmedicinsk kompetens. Vi ansvarar för det rörliga kompaniets dagliga/akuta sjukvård. Enheten ingår i det rörliga kompaniet och ska kunna genomföra uppdrag på samt inom Flygbasområdet vilket kan variera kraftigt i storlek.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Sjukvårdstroppen ansvarar bland annat för upprättande och drifthållande av förbandsplats samt bemanning av ambulanser. Troppen är även Flygvapnets primära resurs för utbildningar av sjukvårdare.

Troppen består av fast anställd personal, officerare och GSS samt tidvis tjänstgörande soldater och civila (läkare och sjuksköterskor).

Dina arbetsuppgifter kommer till del att bero på vilka tidigare erfarenheter du har samt vilka färdigheter du besitter. Det kan t.ex. innebära arbetsgivaransvar, planering och uppföljning av troppens verksamhet och utbildningar samt genomförande av utbildningar inom och utom flottiljen.

Vem söker vi

Det är viktigare att du är en driven individ med god förmåga att samarbeta inom och mellan olika arbetslag än att du har ett långt CV. Vi ser gärna att du har ett antal år som instruktör som erfarenhet. Gärna inom någon form av sjukvårdstjänst, även om det inte är ett krav. Vi kommer kunna erbjuda dig de kurser och utbildningar som du behöver för att kunna lösa din tjänst. Du bör vara en individ som älskar utmaningar och trivs i att arbeta i miljöer som, av den otränade, kan upplevas som stressiga. Om du upplever att du har ett stort intresse för sjukvårdstjänsten och brinner för att vara med och utveckla samt forma sjukvårdstjänsten inom Flygvapnet är detta helt rätt tjänst för dig.

Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • B-körkort och militärt förarbevis
 • Genomförd specialistofficersutbildning eller officersprogram
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav

Meriterande kvalifikationer

 • Förarbevis tung lastbil eller körkort klass C
 • Tidigare erfarenhet av sjukvårdstjänst
 • Tidigare arbetsgivaransvar’

 

Övrigt

Militär befattning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 %

Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Detta är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Tillträde så snart som möjligt.

Individuell lönesättning tillämpas. Placeringsort Luleå

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Troppchef 1.serg Amanda Arvidsson

Vid frågor kring rekryteringsprocessen, vänd er till HR – generalist Carina Nurminen.

Ovanstående nås genom vxl tfn 0920-23 40 00 alt amanda.arvidsson@mil.se

Fackliga organisationer i Luleå: OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås genom F 21 vxl tfn 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev samt militära intyg. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange två referenser samt gärna eventuellt löneanspråk. Ej komplett ansökan omhändertages ej i den fortsatta anställningsprocessen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2019
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan