10.psyopsförbandet söker mediasoldater GSS/T

Om tjänsten

Mediasoldat GSS/T OR1-4

Enheten
10.Psyopsförbandet är ett operativt krigsförband som lyder under C INSATS.
Förbandet är en av Försvarsmaktens resurser för verkan i informationsmiljön. Vi kommunicerar via ett flertal kanaler såsom tryck, radio och webb och vår uppgift är att påverka beteenden och attityder hos människor för att uppnå politiska och militära mål. Förbandet arbetar även med att identifiera och motverka vilseledande information och påverkansförsök från andra aktörer. Personalen vid förbandet är officerare, soldater och specialister med både militär och civil bakgrund inom områden som bl a marknadsföring, kommunikation och statsvetenskap.

Arbetsuppgifter

Som mediasoldat är du placerad vid förbandet som arbetar med psykologiska operationer (Psyops). Du kommer att tillhöra mediaavdelningen och ditt arbete består av att hjälpa avdelningens specialister med medieproduktion i olika former.

Du kommer att producera olika typer av trycksaker men även arbeta med radioproduktion för både analog och digital utsändning. Arbetet planeras och leds av specialister såsom copywriters, grafiska formgivare och ljudproducenter. Du kommer även att vara ansvarig för avdelningens materiel och se till att den fungerar.

Arbetsuppgifterna kan komma att lösas under stress och med korta tidsförhållanden både enskilt och i samarbete med andra. Som mediasoldat är du något av gruppens allt-i-allo och din uppgift under övning eller i en skarp situation kan såväl vara att köra lastbil och sätta upp radioantenner som att formge flygblad och fotografera.

Om du efter en tid som mediasoldat vill gå vidare inom förbandet kan du söka en högskoleutbildning inom exempelvis marknadsföring eller journalistik och därefter söka jobb som specialist vid avdelningen.

Anställningskrav

Formella krav för mediasoldat

 • Svensk medborgare.
 • Genomförd svensk värnplikt eller GMU med godkända betyg.
 • Mycket goda sociala färdigheter.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.
 • Godkänd läkarundersökning
 • Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll
 • Godkänd enligt FmFysS krav

 Önskvärda kompetenser mediasoldat

 • C-körkort
 • Utbildning inom kommunikation, marknadsföring, medieproduktion, radio, webb
 • Språkfärdigheter utöver svenska och engelska
 • Yrkeslivserfarenhet inom relaterade områden (t.ex kommunikation/marknadsföring och journalistik)
 • Kulturella erfarenheter

 Egenskaper
Vi ser att en GSS/T tjänstgör minst 3-4 veckor per år på förbandet.

Övrigt
Tillsvidare anställning med 6 månaders provanställning. Lön enligt överenskommelse, förmåner enligt avtal. Första anställningsdag enligt överenskommelse.

Fackliga representanter
OFR/O: Magnus Johansson
SACO-S: Karin Gällmo
OFR/S: Inge Bäcklin
SEKO: Lars Lindell

Samtliga nås via växeln: 0171-157000.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2019-09-01. Bifoga CV med välliknande foto samt personligt brev med löneanspråk. Om du går vidare i processen kommer det att skickas ut ett arbetsprov. Om du går vidare därifrån kommer en första testdag att genomföras under hösten. Därefter kallas några kandidater till en andra testdag för fördjupad intervju och säkerhetsprövningsintervju.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juli 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Deltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan