10.Psyopsförbandet söker specialistofficerare (OR6)

Om tjänsten

10.Psyopsförbandet söker specialistofficerare Enköping

Enheten
10. Psyopsförbandet är ett operativt krigsförband som lyder under C INSATS.
Förbandet är en av Försvarsmaktens resurser för verkan i informationsmiljön. Vi kommunicerar via ett flertal kanaler såsom tryck, radio och webb och vår uppgift är att påverka beteenden och attityder hos människor för uppnå politiska och militära mål. Förbandet arbetar även med att identifiera och motverka vilseledande information och påverkansförsök från andra aktörer. Personalen vid förbandet är officerare, soldater och specialister med både militär och civil bakgrund inom områden som bl a marknadsföring, kommunikation och statsvetenskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Förbandet består av stab/förbandsledning, analysavdelning, mediaavdelning samt taktisk psyopspluton. Specialistofficersbefattningar finns vid förbandets samtliga delar. Exempel på befattningar som kan bli aktuella är undbefäl vid analysavdelningen, planeringsofficer vid mediaavdelningen eller stf gruppchef för ett taktiskt psyopsteam.

På sikt ska du fördjupa din kompetens inom förbandets samtliga delar, så att du som psyopsofficer kan tjänstgöra som exempelvis projektledare, stridsledare, stabsofficer eller samverkansofficer. Som specialist på informationsmiljön är du en efterfrågad resurs i taktiska och operativa staber.

Befattningarna är i nivå OR6-7.

Kvalifikationer

 • Specialistofficersexamen
 • Godkända medicinska och fysiska tester
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

 • Tjänstgöring i stabs-, und- eller markstridsbefattning
 • Eftergymnasial utbildning inom media/marknadsföring eller statsvetenskap
 • Körkort (B o C-behörighet) samt militära förarbevis
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Tjänstgöring i internationell insats

Egenskaper
För att trivas bör du vara strukturerad, stresstålig och van vid att hantera tempoväxlingar i arbetet. Du bör även ha en god social, kreativ och pedagogisk förmåga samt förmåga att kombinera detaljer till helheter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förutsätter att du delar vår respekt för demokrati och människors lika värde.

Övrigt

Tillsvidareanställning heltid, inleds med provanställning om sex månader. Tjänstgöring vid nationell eller internationell insats kan förekomma. Tjänsten medför att du tidvis kan komma att tjänstgöra på oregelbundna arbetstider och på annan ort.

Lön enligt överenskommelse. Övriga förmåner enligt avtal. 

Första anställningsdag enligt överenskommelse.

Fackliga representanter:
SACO: Rolf Lindell
OFR/S: Inge Bäcklin 
SEKO: Lars Lindell 
OFR/O: Magnus Johansson

Samtliga fackliga representanter nås via växeln: 0171-157000.

Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2019-09-01. Bifoga CV med välliknande foto samt personligt brev med löneanspråk. Om du går vidare i processen kallas du till en första testdag då intervju, hälsokontroll och fysiska tester genomförs. Därefter kallas några kandidater till en andra testdag för fördjupad intervju och säkerhetsprövningssamtal.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juli 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan