333. UNDERHÅLLSPLUTONEN F 21 SÖKER NYA UNDERHÅLLSSOLDATER

Om tjänsten

UNDERHÅLLSSOLDATER TILL 333. UNDERHÅLLSPLUTON

33. FBK OCH 333. UNDERHÅLLSPLUTON SÖKER NYA UNDERHÅLLSSOLDATER

 

Nu söker vi dig som brinner för logistik i Försvarsmakten och speciellt inom Flygvapnet. Vill du dessutom utvecklas i din roll som logistiksoldat är detta rätt befattning för dig

Om tjänsten

333.Underhållspluton är en del av 33. Flygbaskompaniet på Norrbottens Flygflottilj, F 21. Kompaniet är i grunden till för en enda anledning, nämligen att leverera start och landningsmöjligheter för våra strids- och transportflyg samt helikoptrar i Flygvapnet. Då kompaniet är rörligt över hela linjen skapar vi möjlighet till spridning och verkan från flera olika platser. På detta sätt bidrar vi till den luftoperativa effekten.

Kompaniet skall kunna upprätta samt operera på exempelvis flygbaser någon stans i Sverige eller utomlands. Inom kompaniet återfinns en rad olika funktioner som var och en är avgörande för att kunna leverera start och landningsmöjligheter för våra flygplan och helikoptrar. ATS förmåga för flygtrafikledning och SIS för sambandstjänsten. R3-pluton ger förmåga till bland annat fälthållnings- och räddningstjänst. Flygbassäkplutoner för att hantera markstriden och Sjukvårdtroppen för att omhänderta skadade.

Underhållsplutonen är navet som håller ihop detta kompani med förmågor inom en rad olika områden för att lösa sin huvuduppgift, att försörja kompaniet samt understödda enheter med förnödenheter, drivmedel samt teknisk tjänst. Plutonen är därför indelad i fyra funktioner med olika huvudsakliga ansvarsområden och uppgifter. De olika funktionerna är gods- och transport, drivmedel, förplägnad samt reparation.  Dessa huvuduppgifter skall kunna genomföras i hela spektrumet från fred till kris och krig och skall kunna genomföras under alla årstider, dager som mörker. Från en helt uppbyggd flygbas till en mindre rörlig enhet under fältmässiga förhållanden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Förplägnadsoldat

Som förplägnadssoldat är du en del i plutonens försörjning av kompani och understödda enheter. Förplägnadstroppen har kapacitet att leverera mat upp till 250 personer, 4 gånger om dagen. Troppen består av ett antal containrar för drift, lagerhållning och matlagning. Du skall förutom att laga mat kunna köra bl.a. tung lastbil med släp, hjullastare och containertruck för att kunna handa troppens materiel. Du kommer som anställd att utbildas i matlagning, livsmedelshygien och fordonstjänst. Utöver din huvudtjänst som förplägnadsoldat så kommer du vara en del av plutonen vilket innebär att du kommer under perioder tillfälligt kunna förstärka Mtrl/Tp omgången och vara en del i plutonens övriga uppgifter.

Transportsoldat

Som transportsoldat i Gods- och transporttroppen är du en del av plutonens ansvarande enhet för materieltjänst. Troppen arbetar med transporter, nationellt och internationellt samt ansvarar för mottagande, avsändande, förrådshållning samt utbyte av förnödenheter och materiel inom och utom kompaniet. Som transportsoldat kör och handhar du plutonens samtliga fordon och arbetsredskap. Du är utbildad inom farligt gods och kan köra allt från tung lastbil med släp till terrängbil till teleskoplastare och hjullastare. Utöver detta deltar du i transporter till och från övning runt om i landet.

Drivmedelsoldat

Som drivmedelsoldat kommer du utbildas inom drivmedelstjänsten och skarpt jobba med att tanka allt från JAS till C-130 till HKP med både kort och lång tid till förfogande och under varierande förhållanden. Från en fullt utvecklad flygplats till fältliknande förhållanden på en öppen yta någonstans i terrängen. Du kommer även ansvara för att upprätta tankningsplats för fordonsdrivmedel med mera. Utöver din huvudtjänst som drivmedelsoldat så kommer du vara en del av plutonen vilket innebär att du kommer under perioder tillfälligt kunna förstärka Mtrl/Tp omgången och vara en del i plutonens övriga uppgifter.

Mekaniker

Som mekaniker söker vi dig som har ett stort intresse för att reparera och skruva i olika saker. Dig som gillar att hitta lösningar på problem och nyfiken på hur saker fungerar egentligen. Som mekaniker kommer du vara främst riktad mot reparation av teknisk stödmateriel till flygplanen och i andra hand övriga fordon, maskiner, vapen, aggregat samt kyl-/ac agg. Utöver din huvudtjänst som mekaniker så kommer du vara en del av plutonen vilket innebär att du kommer under perioder tillfälligt kunna förstärka Mtrl/Tp omgången och vara en del i plutonens övriga uppgifter.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är arbetssam, flexibel och kan arbeta självständigt. Oavsett bakgrund är det viktigaste att du är en lagspelare. Du är omsorgsfull och ansvarstagande då tjänsten ofta innebär att du kommer arbeta inom mindre självgående enheter under perioder. Du tar direkt tag i problem när dem dyker upp och du har en god förmåga att läsa av när det är läge på och av.

Ansökningsprocessen

Ansökan värderas mot ställda krav och andra sökande varefter du kontaktas av företrädare för förbandet. Inför anställning genomförs registerkontroll, läkarundersökning, fysiska tester och säkerhetssamtal.

Vid bedömning läggs stor vikt vid din personliga lämplighet.

 

Säkerställ att det i din ansökan framgår om du är intresserad av någon speciell inriktning

 

Kvalifikationer

 • Genomfört Värnplikt, GMU inkl befattningsutbildning eller GU med godkänt betyg
 • Körkort B samt militärt förarbevis
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning
 •  

Fysiska krav

I din provanställning kommer du testas mot grundkraven.

Exempel: Fälttest, multitest, Beeptest

 

Meriterande kvalifikationer

 • Funktionsutbildning inom logistik
 • Arbetslivserfarenhet inom logistik
 • ADR
 • CE-körkort
 • Militära förarbevis
 • Utbildad mekaniker
 • Kockutbildning, och/eller erfarenhet av livsmedelshantering
 • Annan väl vitsordad militär tjänstgöring, ex BFA eller tjänst i beredskapsförband.

 

Övrigt

Militär befattning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 %.

Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Detta är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Därefter övergår den till en anställning upp till 8 år.

Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Individuell lönesättning tillämpas. Placeringsort Luleå

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Plutonchef Johan Hallberg. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, vänd er till HR – generalist Carina Nurminen.

Ovanstående nås genom vxl tfn 0920-23 40 00

Fackliga organisationer i Luleå: OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås genom F 21 vxl tfn 0920-23 40 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev samt militära intyg. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange två referenser samt annan relevant dokumentation.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2019
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan