334 SJUKVÅRDSTROPPEN SÖKER NYA SJUKVÅRDARE GSS-K

Om tjänsten

SJUKVÅRDARE GSS-K TILL 334. SJUKVÅRDSTROPPEN

33. FBK OCH 334. SJUKVÅRDSTROPPEN SÖKER NYA SJUKVÅRDARE

Nu söker vi dig som brinner för sjukvård i Försvarsmakten och speciellt inom Flygvapnet. Vill du dessutom utvecklas i din roll som sjukvårdare är detta rätt befattning för dig!

Om tjänsten

334. Sjukvårdstroppen är en del av 33. Flygbaskompaniet på Norrbottens Flygflottilj, F 21. Kompaniet är i grunden till för en enda anledning, nämligen att leverera start och landningsmöjligheter för våra strids- och transportflyg samt helikoptrar i Flygvapnet. Då kompaniet är rörligt över hela linjen skapar vi möjlighet till spridning och verkan från flera olika platser. På detta sätt bidrar vi till den luftoperativa effekten.

Kompaniet skall kunna upprätta samt operera på exempelvis flygbaser någon stans i Sverige eller utomlands. Inom kompaniet återfinns en rad olika funktioner som var och en är avgörande för att kunna leverera start och landningsmöjligheter för våra flygplan och helikoptrar. ATS förmåga för flygtrafikledning och SIS för sambandstjänsten. R3-pluton ger förmåga till bland annat fälthållnings- och räddningstjänst. Flygbassäkplutoner för att hantera markstriden och Sjukvårdtroppen för att omhänderta skadade.

Sjukvårdstroppens huvuduppgift är att ansvara för förbandets dagliga och akuta sjukvård. Med förmåga enligt NATO Role1 samt flygmedicinsk kompetens. Troppen har personsal över samtliga personalkategorier som fördelar sig på ambulansgrupper och förbandsplats. Troppen skall kunna lösa sina uppgifter i hela spektrumet från fred till kris och krig och skall kunna genomföras under alla årstider, dager som mörker. Från en helt uppbyggd flygbas till en mindre rörlig enhet under fältmässiga förhållanden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sjukvårdare är kan du bland annat ansvara för upprättande och drifthållande av förbandsplats samt bemanning av ambulanser. Då troppen även är Flygvapnets primära resurs för utbildningar av sjukvårdare är det även naturligt att du under din anställning kommer var en del av flygvapnets grundutbildning för rekryter.

Dina arbetsuppgifter kommer till del att bero på vilka tidigare erfarenheter du har samt vilka färdigheter du besitter. Då troppen har ett förhållandevis lågt antal kontinuerligt anställda förväntas du dagligen lösa uppgifter utanför din krigsbefattning, främst rörande administration och materieltjänst.

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är arbetssam, flexibel och kan arbeta självständigt. Oavsett bakgrund är det viktigaste att du är en lagspelare. Du är omsorgsfull och ansvarstagande då tjänsten kräver att du skall omhänderta skadade och chockade patienter. Du tar direkt tag i problem när dem dyker upp och du har en god förmåga att läsa av när det är läge på och av.

Då mycket att utbildningen till sjukvårdare är teoretisk tung bör du ha ett gott läshuvud och en god förmåga att omsätta teoretisk kunskap till praktik. Det är meriterande om du har någon form av sjukvårdsutbildning sedan tidigare men det är inget krav då tropen kommer att säkerställa din utbildningsståndpunkt fortlöpande under anställningen.

Ansökningsprocessen

Ansökan värderas mot ställda krav och andra sökande varefter du kontaktas av företrädare för förbandet. Inför anställning genomförs registerkontroll, läkarundersökning, fysiska tester och säkerhetssamtal.

Vid bedömning läggs stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kvalifikationer

 • Genomfört Värnplikt, GMU inkl befattningsutbildning eller GU med godkänt betyg
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning
 •  

Fysiska krav

I din provanställning kommer du testas mot grundkraven.

Exempel: Fälttest, multitest, Beeptest

Meriterande kvalifikationer

 • Körkort B samt militärt förarbevis
 • Funktionsutbildning inom sjukvård
 • Arbetslivserfarenhet inom sjukvårdstjänst
 • CE-körkort eller förarbevis

Övrigt

Militär befattning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 %.

Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Detta är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Därefter övergår den till en anställning upp till 8 år.

Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Individuell lönesättning tillämpas. Placeringsort Luleå

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Troppchef Amanda Arvidsson. Vid frågor kring rekryteringsprocessen, vänd er till HR – generalist Carina Nurminen.

Ovanstående nås genom vxl tfn 0920-23 40 00

Fackliga organisationer i Luleå: OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås genom F 21 vxl tfn 0920-23 40 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev samt militära intyg. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange två referenser samt annan relevant dokumentation.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2019
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan