Ledningssystemofficer/OF3 till Insatsstaben, INSS J6 Planeringssektion

Om tjänsten

nsatsledningen i Högkvarteret har ansvar för att planera och  leda insatser, såväl nationellt som internationellt. Ledningssystemavdelningen (J6) ansvarar för att Insatsledningens ledningsstödsystem vidmakthålls och utvecklas för att möta de ledningsbehov som de operativa insatserna genererar.

I huvudsak omfattar arbetet att säkerställa ledningsförmåga för den egna staben och underställda staber och förband i Sverige och utomlands. J6 är även ansvarig för ett antal operativa lednings- och sambandsförband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Den person vi nu söker kommer huvudsakligen att arbeta med och ansvara för egna planeringsuppgifter och kravställningsarbete för operativ nivå. Du kommer att ha kontakt med underställda enheter så som Försvarsgrensstaberna och följa upp verksamheten och behov av ledningssystem, även kopplat mot regionala staber och hemvärnsförband. Du kommer även att delta i och stödja försvarsplanering. Du skall vara beredd att leda sambandsberedningar inför bl.a. nya insatser. Inom ramen för planering av internationella insatser kan en del utlandsresor bli aktuell, bl a till missionsområdena.

Vidare måste du vara beredd att stödja övriga planeringsuppgifter som åligger INSS J6 Planeringssektion såsom FM Insatsplan/Grundoperationsplan, omfallsplanering. Deltagande i övningar av olika slag ingår i uppgiften. 

Kvalifikationer

 • Officer OF3
 • Kunskap om FM Försvarsgrenar och deras ledningssystem med djup kunskap inom någon försvarsgren
 • Praktisk erfarenhet inom ledningssystemområdet
 • Körkort B

Meriterande

Erfarenhet av stabsarbete (högre stab eller organisationsenhetsstab)

Erfarenhet från internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper

Du har hög arbetskapacitet med förmåga att samtidigt kunna leda, och/eller ingå i flera projekt/arbetsgrupper. Du behärskar svenska som modersmål och engelska flytande i tal och skrift. Du har mycket god förmåga att snabbt och självständigt analysera, planera, genomföra och pedagogiskt redovisa komplexa uppgifter. Du har mycket god samarbetsförmåga, är social, engagerad, kommunikativ och flexibel samt noggrann och uthållig.

Vi förväntar oss också att ditt engagemang omfattar de övriga uppgifter som avdelningen har att lösa då alla måste bidra till dessa.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Då huvuddelen av officerarna som tjänstgör i HKV är manliga,  ser vi gärna kvinnliga sökande.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Förfrågningar angående befattningen kan göras till Chefen för Ledningssystemavdelningen, HKV INSS J6,  Henrik Sjövall tfn 08-788 7671 eller sektionschefen Andreas Holmberg,  tfn 08-788 82 23. 

Fackliga kontaktpersoner vid HKV

SACO Camilla Robertsson, för Försvarsförbundet Pia Almström och för Officersförbundet Arne Nilsson, Nås via vx tfn 08-788 75 00.

Din intresseanmälan med sedvanlig meritförteckning (återsänds ej) och löneanspråk vill vi ha senast den 1 september 2019.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-07-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan