Teletekniker med inriktning Telecom

Om tjänsten

Vill du vara med och göra skillnad och samtidigt jobba med det du brinner för? Sök till oss och bli en viktig spelare i arbetet med att säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda dygnet runt, året om.
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi erbjuder en varierande arbetsvardag, flexibla arbetstider och möjlighet till en hälsosam livsstil med 3 timmars träningstid på arbetstid per vecka. Nu söker vi teletekniker inom Telecom till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att både självständigt och i arbetslag utföra tillsyn, underhåll och trafiksättning på Försvarsmaktens tele/radiosystem. Det kan handla om att utföra praktiska underhållsåtgärder på obemannade anläggningar, varför resor i tjänsten och övernattningar framförallt i södra Sverige men även i övriga landet förekommer i stor utsträckning.

Andra arbetsuppgifter med förebyggande och avhjälpande underhåll inom avdelningens arbetsområde förekommer. Det ingår även beredskap och klättring i mast och torn är en obligatorisk arbetsuppgift. I anställningen ingår det även att kunna delta på systemstödsresor utanför Sverige.

Kvalifikationer
• 3 årig gymnasieutbildning tele/data inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas som likvärdiga
• Körkort lägst B fordras
• God fysik. Godkänd läkarundersökning för mast och torn(utförs innan anställning)
• Goda kunskaper inom området tele/radiokommunikation, datateknik/datakommunikation samt hårdvara och självständigt kunna utföra felsökning/reperation av denna typ av system
• Goda kunskaper inom elektronik och mätteknik
• Grundläggande förståelse för begrepp och funktioner inom protokollfamiljen TCP/IP

Meriterande
• Körkort BE
• Militär grundutbildning
• Godkänd torn och mastutbildning
• Arbete som servicetekniker
• Erfarenhet av elektriskt/eltekniskt arbete
• Kännedom om Försvarsmaktens utrustning

Personliga egenskaper
Som person är du noggrann, säkerhetsmedveten, strukturerad, ansvarskännande, utåtriktad, öppen, självgående och serviceinriktad. Du har ett utpräglat kundfokus med god förmåga att föra tydliga dialoger med kunder och produktionsledning. Då arbetet till större delen utförs i arbetslag om två personer kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, främst avseende samarbetsförmåga.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidare anställning med 6 mån provanställning.
Tillträde sker snarast efter överenskommelse.
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.
Arbetsort Hästveda. Resor i tjänsten förekommer frekvent.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Sektionschef Anneli Petersson, 0708-42 64 79

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Mika Laitanen,
OFR/S, Clarence Arnstedt,
OFR/O, Håkan Larsson,
SEKO, Hans Monthan,
Samtliga nås via vxl, 019-39 35 00 

Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2019
  • Plats: Hästveda, Skåne län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan