Signalskyddschef till Skaraborgs flygflottilj, F7

Om tjänsten

 

Arbetsuppgifter

 • Planera, leda, samordna, utveckla och kontrollera garnisonens signalskyddstjänst vad gäller kryptonycklar, signalskyddsmateriel, signalskyddsutbildning och det taktiska användandet av signalskyddssystem
 • Regelbundet samverka med andra myndigheters signalskyddschefer. Regelbundet samverka med de verksamhetsområden som har angränsande verksamhet till signalskyddstjänsten
 • Medverkan vid materiel- och systemutbyggnader
 • Stabstjänst inom F 7 Flottiljstab/A6

Kvalifikationer

 • Specialistofficer/officer i sambandstjänst alternativt teknisk officer mark/elektro
 • God administrativ förmåga
 • God kommunikativ förmåga
 • Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
 • Körkort B

Meriterande

 • Kännedom om flygvapnets sambands- och informationssystemmateriel och i synnerhet signalskyddsmateriel
 • Erfarenhet från Flygvapnet och dess organisation

Personliga egenskaper 

Arbetet innefattar administration av kryptosystem, utbildning och till en viss nivå felsökning av de samma, vilket innebär att det krävs en god förmåga och intresse för att inhämta nya kunskaper. Du skall även ha en förmåga att ta egna initiativ, kunna arbeta självständigt och i grupp. Befattningen medför även kundkontakter vilket innebär att du är serviceinriktad och har god kommunikativ förmåga.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.

Vid urval kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

Anställning: Militär befattning OR 6, tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning

Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Arbetsort: Såtenäs

Individuell lön tillämpas

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

 

Förfrågningar om befattningen kan göras till sektionschef, Anders Johansson,

tf n 0510 - 47 79 42 och till stf sektionschef, Per Knöppel, tfn 0510 – 47 71 74.

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-16. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 65 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.

Som signalskyddschef ingår du i F7 Flottiljstab/A6. A6 ansvarar för all sambands- och informationssystemtjänst inom Såtenäs garnison och dess verksamhetsställen.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2019
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan