Utbildningsadministratör till Sjöstridsskolan

Om tjänsten

Vid Sjöstridsskolans utbildningsenhet bedrivs utbildning av personal för att tillgodose de marina krigsförbandens behov. Verksamheten omfattar utbildning inom grundläggande sjömansutbildning, grundläggande officersutbildning (officersprogrammet och specialistofficersutbildning) samt yrkes- och befattningsutbildning för anställd personal.
Som utbildningsadministratör kommer du att arbeta i ett arbetslag om 5-8 medarbetare.
Din arbetsplats är belägen i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta självständigt, såväl som tillsammans med utbildningsledningen, kursansvariga och lärare. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att lägga ut kurstillfällen, fastställa kursdeltagare på kurser, inrapportering av studieresultat och studentuppföljning i utbildningsadministrativa system samt schemaläggning. Arbetet omfattar även att följa upp och besvara skrivelser. Perioder med hög arbetsbelastning kan förekomma. Du har stor möjlighet att påverka hur du löser dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

 • Du har relevant gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet samt mycket goda kunskaper i Microsoft Officepaket.
 • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Meriterande

 • Kompetens inom utbildningsmodulen i system PRIO.
 • God kännedom/kunskap om Försvarsmakten och marinen i synnerhet.
 • Kompetens inom det utbildningsadministrativa området.
 • Arbetat i någon förekommande lärplattform.
 • Erfarenhet av system PRIO övriga delar.

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet och har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt ta egna initiativ. Du är serviceinriktad, positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer då du i ditt arbete kommer att möta människor.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Kontaktpersoner
För upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kontaktar du:
Chefen för Stabssektionen, örlkn Håkan Holmberg Jönsson: 070-656 67 29.

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson tel 070-913 87 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilsson tel 076-649 25 33

Övrigt
Tjänsten är en civil tillsvidareanställning på heltid (40h/v) med tillträdesdatum enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning.
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.

Välkommen med Din ansökan: ett personligt brev och meritförteckning och löneanspråk senast 2019-08-16.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2019
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan