Utbildare Elkraftsystem

Om tjänsten

Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och ska under hösten 2019 anställa nya medarbetare. Är du pedagogisk och intresserad av att lära ut teknik till andra? Vill du jobba med strömförsörjning och elteknik inom militära ledningsplattformar? Vill du ha ett jobb med omväxlande arbetsuppgifter och personliga utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka denna befattning!

Ledningssystemavdelningen på FMTS utbildar Försvarsmaktens tekniska personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av 35 medarbetare fördelade på 2 sektioner. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband och radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet. Samtliga delar ingår i det vi kallar för ledningssystem.

Jobbet som lärare inom elkraftområdet är omväxlande och teknikområdet är inne i ett teknikskifte från gammal teknik till ny. Detta innebär en hel del egen kompetensutveckling och att du är naturligt nyfiken inom området. Kursdeltagarna är till största delen teknisk personal som underhåller och drifthåller ledningsplattformarna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och genomföra teknisk utbildning för elkraftsystem, men också grundläggande kurser som berör områdena ellära, elkraft, reservkraft och elsäkerhet.

Att tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bidra till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer
• Gymnasial utbildning inom elkraftområdet eller utbildning/kompetens som bedöms likvärdig
• Förbränningsteknik. Motorlära bensin och diesel
• Kunskap och erfarenhet inom ellära, elschema, generatorer samt PLC teknik.
• B-Körkort

Meriterande
• UPS och batteriteknik
• Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av strömförsörjningssystem
• Pedagogisk erfarenhet
• Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten kopplat till ledningssystem

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av förbättringar. Du känner dig bekväm i lärarrollen och som föregångsperson i militär miljö. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning i civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning. Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten.
Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet. Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet.

För upplysningar om tjänsten, kontakta:
Sektionschef Stefan Karlsson, nås via vxl 035-266 20 00

Fackliga kontaktpersoner:
HSOF: Anders Norén
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Jansson
nås via vxl 035-266 20 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2019
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan