Blekinge flygflottilj söker yrkesinformatör

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som yrkesinformatör (YI) tillhör du förbandets rekryteringsfunktion och verkställer den planerade rekryteringsverksamheten. Du förväntas även bidra till utvecklingen av arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg inom området rekrytering och YI.

YI huvuduppgift är yrkesinformation samt försvarsmaktsupplysning. Som förbandets ansikte utåt har du en viktig roll i mötet med Försvarsmaktens rekryteringsmålgrupp. En stor del av din arbetstid utgörs av att besöka och informera på skolor, genomföra studiebesök eller andra riktade informationsträffar. Du deltar vid huvuddelen av de mässor och event som pågår inom aktuellt rekryteringsområde samt vid planerade centrala uppdrag. Vid behov förväntas du även stödja övriga avdelningen med olika typer av uppgifter. Du utför ditt arbete i samverkan med förbandets enheter och tillsammans med övriga förband i regionen. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Tjänsten är placerad på flottiljens personalavdelning, A1 och du ingår i ett arbetslag med en rekryteringskoordinator och ytterligaren en YI.

Personliga egenskaper
Du måste trivas med att arbeta själständigt och ta egna initiativ, ha en hög servicekänsla, se nya möjligheter och våga prova nya arbetsmetoder. Vidare skall du vara kommunikativ och lyhörd då du i ditt arbete kommer att möta människor med väldigt olika erfarenheter och perspektiv. Du måste ha en god social- och samarbetsförmåga samt vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten.

Krav

- Genomförd militär grundutbildning motsvarande minst GMU med godkänt resultat

- B körkort

Meriterande

- Erfarenhet som GSS motsvarande ett års tjänstgöring eller mer

- Utbildning inom informationsområdet eller likvärdiga erfarenheter

- Erfarenhet av informations- eller rekryteringsfrämjande arbete

Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Anställningsform
Heltid: Schemalagd arbetstid. Tidsbegränsad anställning upp till 8 år med stöd av ”Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten” eller ”Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar”.

Lön
Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.

Övrigt
Tillträde snarast. 
Tidsbegränsad placering enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen lämnas av:

Isabelle Engström 076-899 68 25 isabelle.engstrom@mil.se

Andreas Holmberg 070-896 26 51 andreas.a.holmberg@mil.se

Fackliga företrädare:
Hans Bergwall Officersförbundet, 070-949 06 08
Jan-Anders Nilsson SEKO, 0708-47 189 4
Peter Bohnsack Försvarsförbundet 070-739 59 83
Fredrik Andersson SACO, 0457-47 12 06

Sista ansökningsdag 2019-08-15

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juni 2019
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan