Marknadskommunikatör till Högkvarterets kommunikationsavdelning

Om tjänsten


Vill du utvecklas arbetsmässigt och samtidigt göra skillnad för andra? Har du erfarenhet från kommunikationsarbete i större organisation, byrå eller myndighet? Försvarsmaktens kommunikationsavdelning växer – vill du bli en av oss?

Försvarsmaktens kommunikationsavdelning leder och inriktar myndighetens kommunikation för att nå militärstrategiska mål. Avdelningen ansvarar för kommunikationsplanering, projektledning av kommunikationsaktiviteter, myndighetens varumärkesarbete och planerar rekryteringskommunikationen. Vi har också ett övergripande ansvar för de centrala kontakterna med media och allmänhet samt kriskommunikation. Vi arbetar integrerat med innehåll och publicering i våra kommunikationskanaler. I samband med insatser och övningar planerar och inriktar kommunikationsavdelningen den övergripande kommunikationen.

På central nivå är vi ett 30-tal både civila och militära medarbetare, men har också kommunikatörer vid förbanden runt om i landet. Nu utökar vi Försvarsmaktens kommunikationsavdelning och söker fler medarbetare.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker nu en projektledare för marknadskommunikation. Arbetsuppgifterna består av planering, genomförande och utvärdering av marknadskommunikation och arbete som omfattar uppgifter från insiktsarbete till taktiskt genomförande. Arbetets tyngdpunkt ligger i projektledning av integrerade kampanjer och andra marknadsaktiviter. Detta omfattar självständigt arbete i nära kontakt med byrånätverk och mediebyrå samt Försvarsmaktens olika funktioner och förband.  Vidare innefattar arbetet att:

 • Delta i analys, omvärldsbevakning och utvärderingsarbete
 • Utifrån insikter och analys formulera brief och andra underlag till byråer
 • Självständigt planera och driva utvecklingsprojekt inom marknadskommunikativa området
 • Formulera mål för kanalval (förtjänta och köpta) och i samarbete med mediebyrån utarbeta medieplaner
 • Delta i det årliga planeringsarbetet och framtagning av bland annat marknadsplan
 • Planera och initiera aktiviteter tillsammans med sponsringspartners


Kvalifikationer

 • Relevant examen från högskola eller universitet, eller annan ändamålsenlig utbildning inom marknadsföring och marknadskommunikation
 • Minst fem års erfarenhet av reklam- och marknadskommunikation på strategisk och taktisk nivå i en större organisation alternativt från byrå
 • Dokumenterad erfarenhet av marknadskommunikation i digitala kanaler
 • Erfarenhet av långsiktigt planeringsarbete
 • God stilistisk förmåga
 • Goda kunskaper i engelska


Meriterande

 • Erfarenhet av utveckling och genomförande kopplat till varumärkesområdet
 • Dokumenterad erfarenhet av utveckling och engagerande paketering av innehåll i digitala kanaler för olika målgrupper
 • Erfarenhet av arbete i större organisationer och gärna av kriskommunikation
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet samt erfarenhet från militära övningar och stabsarbete
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring i militära insatser


Personliga egenskaper
Som person är du mål- och resultatinriktad och driver självständigt ditt arbete framåt. Du är samhällsintresserad och har kunskap om hur samhället styrs med förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation. Som kommunikatör är du engagerad, initiativrik, analytisk och trygg i din roll. För att lyckas i rollen krävs att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och skiftande förutsättningar. Det krävs att du kan arbeta integrerat och tillsammans med andra. Vidare bör du ha en god förmåga att lösa dina uppgifter under hög tidspress, samt förmåga att sätta dig in i och ansvara för ett eller flera fördjupningsområden.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för sökt befattning.

Övrigt
Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm och avser en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev.
Den sökande ska vara beredd att visa upp och genomföra arbetsprov.

Som anställd i Försvarsmakten ingår deltagande i övningar, beredskapstjänstgörning och kan innebära deltagande i nationella och internationella insatser.

Förfrågningar angående tjänsterna kan göras till marknadschef Johan Landeström, tfn 08-788 75 00 (vx). 
Vänligen notera att vi kan vara svåra att nå mellan vecka 28-32 med anledning av semestertider.

Fackliga företrädare
SACO HKV, Camilla Robertsson 
OFR/S HKV, Pia Almström 
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00


Välkommen med din ansökan senast 2019-08-12.Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 juli 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan