HR-administratör och ekonomihandläggare

Om tjänsten

Du kommer i rollen som HR-administratör tillika ekonomihandläggare arbeta vid stödfunktionen på Kalmar- och Kronobergsgruppen (KRAG).
KRAG främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera Hemvärnets två bataljoner i Kalmar- och Kronobergs län. Utbildningsgruppen
har även till uppgift att stödja verksamheten för frivilliga försvarsorganisationerna i de båda länen samt vara beredd att leda insatser till stöd
för samhället i övrigt. KRAG är en av två utbildningsgrupper som är underställda chefen för Marinbasen i dess verksamhet.

Hemvärnet har till uppgift att verka över hela konfliktskalan - från stöd till samhället vid svåra påfrestningar i fred till väpnad strid i krig.
Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal. Hemvärnsförbanden är
krigsförband med huvuduppgifterna skydda, bevaka, ytövervaka samt kunna stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar
hemvärnsförbanden en nationell, territoriell basplatta för försvaret och skyddet av Sverige.

Huvudsakliga uppgifter
Du kommer i denna tvådelade roll stödja KRAG inom HR-administrationen och vara ekonomihandläggare på deltid. Du deltar/stödjer vid
behov då hemvärnsförbanden genomför krigsförbandsövning (KFÖ) och särskild övning förband (SÖF). Det innebär ett antal helgtjänster och
kvällstjänster över tiden. Du kommer att arbeta med Försvarsmaktens stödsystem PRIO.

Kvalifikationer:

 • Godkänd säkerhetsprövning mot säkerhetsklass 3
 • Goda IT-kunskaper
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort

Meriterande:

 • Kunskaper om Hemvärnet och Frivilligorganisationerna
 • Utbildning i PRIO / SAP

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har fallenhet för administrativt arbete. Du har en hög arbetskapacitet och är stresstålig. Andra beskriver dig som utåtriktad med en god förmåga att samarbeta med andra människor på olika nivåer. Du trivs bra med att arbeta självständigt såväl som i grupp. 

Övrigt:
Civil befattning.
Tillsvidareanställning, heltid. Sex månaders provanställning tillämpas.
Tillträde snarast enligt ök.
Arbetsort: Växjö

Upplysning om tjänsten kan lämnas av:
Chefen stödavdelningen major Anders Magnusson, tfn 070-510 37 70

Vid frågor kring anställningen kontakta:
HR-generalist Anne-Heléne Finnborn, tfn 070-631 00 70.

Fackliga representanter:
Officersförbundet, Mikael Danielsson
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
SEKO, Jan-Anders Nilsson
SACO Lisbeth Landin
Samtliga nås via FM växel tfn 0455-850 00

 
Välkommen med din ansökan senast 2019-08-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du
motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 juni 2019
 • Plats: Växjö, Kronobergs län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan