Kommunikationsstrateger till Högkvarterets kommunikationsavdelning

Om tjänsten


Vill du utvecklas arbetsmässigt och samtidigt göra skillnad för andra? Har du erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet? Försvarsmaktens kommunikationsavdelning växer – vill du bli en av oss?

Försvarsmaktens kommunikationsavdelning leder och inriktar myndighetens kommunikation för att nå militärstrategiska mål. Avdelningen ansvarar för kommunikationsplanering, projektledning av kommunikationsaktiviteter, myndighetens varumärkesarbete och planerar rekryteringskommunikationen. Vi har också ett övergripande ansvar för de centrala kontakterna med media och allmänhet samt kriskommunikation. Vi arbetar integrerat med innehåll och publicering i våra kommunikationskanaler. I samband med insatser och övningar planerar och inriktar kommunikationsavdelningen den övergripande kommunikationen.

På central nivå är vi ett 30-tal både civila och militära medarbetare, men har också kommunikatörer vid förbanden runt om i landet. Nu utökar vi vår avdelning och söker tre kommunikationsstrateger för visstidsanställning till och med årsskiftet 2021.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som kommunikationsstrateg tillhör du den militärstrategiska kommunikationssektionen och arbetar långsiktigt och strategiskt med ett utvecklingsfokus. Du formulerar inriktningar och kommunikationsplaner samt utvecklar koncept för olika uppdrag. Du kommer att arbeta med kommunikation i större projekt, aktiviteter och förändringar och utgör ett kvalificerat kommunikationsstöd till chefer och verksamheter. Du gör strategiska bedömningar, analyserar kommunikationsbehov, formulerar budskap samt planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser.

Vi upprätthåller också beredskap dygnet runt med ett team där du förväntas ingå.
Vidare innefattar arbetet att:

 • Planera, projektleda och följa upp kommunikationsarbete på militärstrategisk och operativ nivå
 • Självständigt samla in, analysera, bearbeta och producera information i text- och/ eller bildunderlag till myndighetens chefer och staber
 • Ge strategiskt stöd inom kommunikationsområdet till chefer och medarbetare i Försvarsmakten
 • Delta i analys, omvärldsbevakning och utvärderingsarbete
 • Producera talepunkter samt texter för pressaktiviteter och egna kanaler
 • Vid behov samordna kommunikation med andra organisationer och myndigheter
 • Sammanställa och producera information i externt material och produkter, såsom trycksaker och presentationer


Kvalifikationer

 • Relevant examen från högskola eller universitet, eller likvärdiga kunskaper inom kommunikationsvetenskap och journalistik som rekryteringsansvarig bedömer relevant
 • Erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet
 • Erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska


Meriterande

 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet samt erfarenhet från militära övningar och stabsarbete
 • Erfarenhet av arbete med förändringskommunikation i större organisationer
 • Erfarenhet av arbete i större organisationer och gärna av kriskommunikation
 • Erfarenhet av att utveckla internkommunikation i större organisationer


Personliga egenskaper
Som person är du mål- och resultatinriktad och driver självständigt ditt arbete framåt. Du är samhällsintresserad och har kunskap om hur samhället styrs med förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation. Som kommunikatör är du engagerad, initiativrik, analytisk och trygg i din roll. För att lyckas i rollen krävs att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och skiftande förutsättningar. Du är drivande och coachande och det krävs att du kan arbeta integrerat tillsammans med andra. Vidare bör du a en god förmåga att lösa dina uppgifter under hög tidspress, samt förmåga att sätta dig in i och ansvara för ett eller flera fördjupningsområden.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för sökt befattning.

Övrigt
Befattningarna är placerade på Högkvarteret i Stockholm och avser visstidsanställning till och med 2021-12-31. Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Den sökande skall vara beredda att visa upp och genomföra arbetsprov.

Som anställd i Försvarsmakten ingår deltagande i övningar, beredskapstjänstgörning och kan innebära deltagande i nationella och internationella insatser.

Förfrågningar angående tjänsterna kan göras till Strategichef Elisabet Bjelke, tfn 08-788 75 00 (vx). 
Vänligen notera att vi kan vara svåra att nå mellan vecka 28-32 med anledning av semestertider.

Fackliga företrädare
SACO HKV, Camilla Robertsson 
OFR/S HKV, Pia Almström 
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-12.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 juli 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan