10.Psyopsförbandet söker reservofficerare OF 1

Om tjänsten

 

Enheten
10. Psyopsförbandet är ett operativt krigsförband som lyder under C INSATS.
Förbandet är en av Försvarsmaktens resurser för verkan i informationsmiljön. Vi kommunicerar via ett flertal kanaler såsom tryck, radio och webb och vår uppgift är att påverka beteenden och attityder hos människor för uppnå politiska och militära mål. Förbandet arbetar även med att identifiera och motverka vilseledande information och påverkansförsök från andra aktörer. Personalen vid förbandet är officerare, soldater och specialister med både militär och civil bakgrund inom områden som bl a marknadsföring, kommunikation och statsvetenskap.

Beskrivning av tjänsterna
Vi söker nu ett antal reservofficerare som vill vara med och utveckla förbandet. Informationsmiljön befinner sig i ett stadium av snabb utveckling avseende teknik såväl som metoder. Du kommer därför att lösa uppgifter i en kontext som präglas av hög komplexitet och kräver god förmåga att lösa problem och tänka utanför boxen. Arbetsuppgifterna kommer att variera beroende på specifik befattning. 

Vi söker samverkansofficerare, planeringsofficerare samt analytiker i nivå OF 1 (Fänrik—Kapten).

Kvalifikationer

 • Grundläggande Officersutbildning eller Officersexamen
 • Högskoleexamen om minst 180 hp
 • Uppfyller medicinska och fysiska krav
 • B-körkort

Meriterande

 • Tjänstgöring i infoops-, stabs-, und- eller markstridsbefattning
 • Eftergymnasial utbildning inom media/marknadsföring eller statsvetenskap
 • Militära förarbevis
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Tjänstgöring i internationell insats

Egenskaper
Som person är du ansvarsfull, noggrann och initiativrik. Du har förmåga att kunna växla mellan att arbeta självständigt och arbete i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt dina kvalifikationer utöver militär erfarenhet.

Övrigt
Anställning som reservofficer enl §18 i Officersförordningen (2007:1268). Lön och första anställningsdag enligt ök. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av stabschef kn Magnus Hildebrandt, nås via växeln på 0171-157000.

Fackliga representanter
OFR/O: Magnus Johansson
SACO-S: Carl-Johan Pettersson
OFR/S: Inge Bäcklin
SEKO: Lars Lindell

Samtliga nås via växeln: 0171-157000.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2019-09-01. Bifoga CV med välliknande foto samt personligt brev med löneanspråk. Om du går vidare i processen kallas du i perioden V41-45 till en första testdag då intervju, hälsokontroll, fysiska tester och arbetsprover genomförs. Därefter kallas några kandidater till en andra testdag för fördjupad intervju och säkerhetsprövningsintervju.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 juli 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan