K 3 Söker Personalchef (OR6/ OF1) till Irak 04

Om tjänsten

Nu har du möjlighet att söka tjänsten som personalchef vid internationell militär insats. Det svenska bidraget, Swecon-Irak 04 utgörs av en styrka om ca 70 personer med uppgift att utbilda det irakiska försvaret i syfte att bidra till dess förmåga att stå emot den militanta islamistgruppen IS framryckning. Styrkan skall, om behov uppstår tillfälligt förstärkas.

 

Den militära multinationella insatsen som genomförs i Irak och Syrien verkar under en koalition somleds genom USA:s centralkommando i Tampa, Florida. Koalitionens militära plan för Irak syftar initialt till att hindra IS framryckningar genom att bland annat utbilda och träna dess försvarsstyrkor.

 

Det svenska bidraget till koalitionen mot IS verkar i huvudsak i Taji i centrala Irak och har rådgivning och utbildning av de irakiska försvarstyrkorna som huvuduppgift.

 

Befattningsbeskrivning

Som personalchef ingår du i förbandets ledningsgrupp och stödjer kontingentschefen i personalrelaterade frågor. I arbetsuppgifterna ingår att ge råd om avtalsmässiga förhållanden som rör personaltjänst, t.ex. avseende anställning, löner och ledigheter. Ditt arbete kommer även till stor del omfatta insatsadministration och tillika arbetsuppgifter inom personaltjänst. Som personalchef ingår det att delta i övrig ordinarie stabstjänst.

 

Kvalifikationer

 • Officer, lägst OR 6
 • Tidigare arbetat inom HR-funktionen
 • Goda kunskaper i Excel och Word.
 • Goda kunskaper i det engelska språket, i såväl tal som skrift.
 • Erfarenhet i system PRIO
 • Uppfyller fysisk förmåga motsvarande FM FysS nivå 2.
 • Godkänd vid K 3 säkerhetsprövning
 • Uppfyller FM medicinska- och fysiska krav för tjänstgöring vid internationell insats

Meriterande

 • Internationell erfarenhet
 • Erfarenhet av VIDAR 
 • Erfarenhet av insatsadministration och/eller utbildning i HR i insats.

Personliga egenskaper

Du ska ha en förmåga att kunna arbeta noggrant och välstrukturerat då du kommer hantera flera saker samtidigt, ibland under intensiva perioder. Du ska även ha en god social kompetens och ha en mycket god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

 

Anställning

Tillträde av tjänst efter överenskommelse.

Insatsperiod: juli 2020 till januari 2021.
Befattning: Personalchef

Befattningslön: Lön enligt FM-avtal

Nivå: OF-1/2 alternativt OR-7/8

Enhet: Swecon-Irak 04

Geografiskt läge: Karlsborg/Livgardet/Irak

 

Planering och insatsutbildning vid K 3 påbörjas hösten 2019

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Mj Björn Aaby-Ericsson, K 3, 0505-45 10 00, bjorn.aaby-ericsson@mil.se  

Observera att ansökningsperioden sträcker sig över sommarsemesterperioden varpå det kan dröja fram tills v.933 innan man får svar på ställda frågor.

 

Facklig representant

OFR/O Eva Härnqvist 0505- 45 10 00

 

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2019-08-12.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 juni 2019
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan