Insatsledare till Mellersta Militärregionen

Om tjänsten

Regional Stab Mitt (RS M) är en av fyra regionala staber som inrättades 2013. RS M är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sex länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm och Södermanland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra regional försvarsplanering. Staben är planerad att bli egen organisationsenhet (OrgE) med tillhörande sex utbildningsgrupper from 2020-01-01. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Insatsledarens huvudsakliga uppgift är att leda och samordna militär verksamhet inom ramen för markterritoriell verksamhet. Leder pågående verksamhet inom Mellersta Militärregionen och upprätthåller relevant lägesbild. Kan leda insatser under uppkomna situationer på fältet. Deltar som militär insatschef vid försvarsmaktens stöd till samhället vid exempelvis bränder. Deltar i försvarsplanering. Tjänsten innebär viss oregelbundenhet i arbetstiden samt dygnsjour på arbetsplatsen vissa vardagar och helger.

Kvalifikationer

Officersexamen OR8/OF2
B-körkort
Goda kunskaper i Office-paketet Registerkontroll kommer att göras

Meriterande

Fältarbetskompetens
Tidigare erfarenhet av stabstjänst
Goda färdigheter att hantera VIDAR, SWECCIS, ISUS.

Personliga egenskaper
För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär är det viktigt att du besitter en god social förmåga, är stresstålig och har uthållighet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetet förutsätter att du är van att arbeta självständigt. Att du är noggrann, ambitiös och har en förmåga att ta initiativ och driva verksamhet framåt ser vi som en självklarhet.

 Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6mån provanställning
Arbetsort: Kungsängen
Tillträde: Snarast efter överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:
Tjf C J3 Kn Ola Jansson, nås via växeln på 08-584 540 00

Fackliga representanter: 

OFR/O Livgardet Stefan Morin

SEKO Lise-Lott Larsson

SACO Johan Gillemyr

OFR/S Kenneth Hartikainen

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 juni 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan