Sektionschef Markverkstad Syd, Gotland

Om tjänsten

Har du teknisk eller verkstadsteknisk utbildning? Är du en ledare med kunskaper om produktion och produktionsuppföljning? Då kan du vara den Sektionschef som vi söker till vår sektion på Tofta på Gotland.

FMTS Markverkstadsenhet är en enhet som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning.

FMTS MvE levererar tjänster enligt kundkrav.

Organisationen är auktoriserad för underhåll av militära flygbasmateriel enligt kraven i Regler för Militär Luftfart (RML V-6-B), motsvarar det civila EASA Part-145 regelverket. Har även auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.

Mv Syd är en regional enhet inom FMTS MvE med ca 100 medarbetare, som bedriver verksamhet i Revingehed, Ronneby, Karlskrona och Visby.

ARBETSUPPGIFTER

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete där ledarskap och inbjudan till delaktighet värderas högt. Du kommer till en grupp på ca 10 engagerade och kunniga medarbetare Till din hjälp har du en lagsamordnare.

Verksamheten kommer att öka de närmsta åren då hela Garnisonen är under uppbyggnad och verkstadsfunktionen kommer flytta in i nybyggda toppmoderna lokaler 2021. Du blir en viktig del i utvecklingen av verkstadsfunktionen och i rekryteringsarbetet då vi vill fördubbla bemanningen i verkstaden. Du agerar som vårt stöd till Garnisonen genom att bygga upp kompetenser och rutiner i denna nya infrastruktur, samtidigt utvecklar du våra goda relationer med kunder och garnisonskollegor.

Som 1 av 4 sektionschefer är du direkt underställd chefen för Mv Syd och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du leder och fördelar arbetet samt har ansvar att följa upp produktionen. Som chef har du ett resultat-, produktions-, personal- och arbetsmiljöansvar. Det innebär att motivera medarbetarna till att öka sin förmåga att ta eget ansvar för produktionen samt se till att miljöbelastning minimeras. Du har även ansvar för att driva förbättrings- och förändringsarbete inom din sektion. Du är den sammanhållande kommunikationslänken för dina medarbetare. Du skall vara beredd att delta i möten på fastlandet, två till tre gånger per månad. Din introduktion kommer vara förlagd i huvudsak i Revingehed under ca två månader.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med lägst avslutad gymnasieutbildning gärna med teknisk/verkstadsteknisk inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi har som målsättning att få en bättre balans mellan könen i verksamheten och ser därför gärna att du är kvinna.

 • Dokumenterad erfarenhet av ledande befattning med resultat-, produktions-, personal-, och arbetsmiljöansvar
 • Goda kunskaper i arbetsledning, produktionsplanering och produktionsuppföljning
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
 • B- körkort

MERITERANDE

Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll är meriterande. Ledarskaps-och arbetsmiljöutbildning.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är bekväm i din chefsroll och har tidigare ledarerfarenhet. Du är kvalitetsmedveten och van att arbeta med målstyrning. Vi söker dig som leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå våra gemensamma mål. Du är tydlig, ärlig och transparent i din kommunikation där du för en dialog om uppgiften med dina medarbetare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning. Resor förekommer i tjänsten.

Arbetsort:Tofta

Ansök senast 2019-08-22. Intervjuer planeras till 3-5 september i Visby. Kompletterande intervjuer under v. 37.

Ansökan med CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

INTRESSERAD?

Vid frågor ring Sven Wildmark, Chef Mv Syd; 070-3875214

Fackliga repr, 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 juli 2019
 • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan