Sektionschef till avdelningen för Grafisk Produktion

Om tjänsten

Har du några års erfarenhet av att leda produktion i grafisk bransch? Har du tidigare haft personalansvar? Är du en ledare som har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Grafisk produktion har 30 medarbetare placerade på två adresser på Gärdet i Stockholm. Härifrån levererar vi Försvarsmaktens totala behov av grafiskt material, allt från namnbrickor till fastighetsskyltar.

Avdelningen tillhör Stöd och Serviceenheten inom Försvarsmakten HR Centrum. Enheten har cirka 130 medarbetare fördelade på ett 20-tal orter. Enhetsledningen är lokaliserad till Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och här kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.  

Du kommer att tillhöra avdelningen Grafisk Produktion som omfattar skapande och mångfaldigande av tjänster och produkter inom digitaltryck, efterbehandling, storformat, grafisk formgivning, samt gravyr. Våra kunder är bland andra Försvarsmakten och FMV men även andra statliga organisationer. Produktionen täcker hela kedjan från idé till färdig produkt och vi värdesätter hög kvalitet och flexibilitet.

Ditt arbete som sektionschef
I din roll kommer du att leda den dagliga driften med produktionsplanering och uppföljning för den grafiska sektionen på ca 15 medarbetare, där leverans till kund är av högsta prioritet. Du kommer tillsammans med avdelningschef utveckla och effektivisera verksamheten. Utöver produktionsledning ingår administrativa uppgifter så som hantering av personalfrågor, produktionsuppföljning via nyckeltal och gemensamma mål samt rapportera dessa i aktuellt produktionsforum.

I rollen som ledare motiverar och engagera du genom att informera och kommunicera verksamhetsmål, samt hur dessa kan uppnås på bästa sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 Kvalifikationer

 • B-körkort.
 • Svensk Medborgare.
 • Du har tidigare erfarenhet av personalansvar.
 • Minst två års erfarenhet som AD på reklambyrå, inhousebyrå eller marknadsavdelning.
 • Gedigen kunskap i InDesign och övriga Adobe verktyg.
 • För denna tjänst krävs Examinerad från Berghs School of Communication eller motsvarande.
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift

Meriterande kvalifikationer

 • Goda kunskaper i kreativt skapande.
 • God förståelse för den kreativa processen, tillsammans med insikt om den egna rollen.
 • Förmåga att arbeta parallellt med många produktioner samtidigt.
 • Van vid rörliga processer, väldigt tajta deadlines och ett högt tempo.
 • Vana att arbeta i Haikom.
 • Du har erfarenhet av att följa upp verksamhet via nyckeltal.

Personliga egenskaper

Samarbetsförmåga. Lyhörd, arbetar bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Serviceinriktad. Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar.

Självgående. Strukturerad och tar ansvar för din uppgift.

Högt säkerhetstänk. Tar ansvar för känsligt material som hanteras för kundens räkning.

Uthållig. Förblir motiverad och effektiv trots hög arbetsbelastning. Arbetar på tills projekt är avslutat eller resultat uppnådda.

Strukturerad. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

Flexibel. Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.  
Inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Högkvarteret Lidingövägen 24 i Stockholm.
Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen

Förfrågningar om befattningen kan göras till Sektionschef Grafisk produktion Kristina Skottheim, 070-147 03 84 alternativt Avdelnings Chef Grafisk produktion Peter Englund 070-918 39 61

Fackliga representanter
SACO                 Camilla Robertsson,                   08-788 75 00
OFR/S                Pia Almström                             08-788 75 00
OFR/O               Arne Nilsson                               08-788 75 00 
SEKO                  Lise-Lotte Larsson,                    08-788 75 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt löneanspråk.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 juni 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan