Inköpare

Om tjänsten

Försvarsmakten – Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten
Inköpsenheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fyra avdelningar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra en grupp som är prestigelös och hjälpsamma.

Arbetsuppgifter
Som inköpare kommer du både att genomföra beställningar genom avrop inom ett visst antal tilldelade områden samt upphandlingar för belopp under direktupphandlingsgränsen enligt gällande lagar, beslut, rutiner och instruktioner.
Du utför också förnyad konkurrensutsättning och deltar i projektarbeten.

I arbetet ingår att utreda inkomna uppdrag (kundvagnar/behov) avseende status (attest, leverans, kanalval etc.) samt att underlätta fakturahantering genom korrekta inköpsorder, ordererkännande, avvikelsehantering mm. En annan viktig del av jobbet är att informera beställande kund om lagar, beslut, riktlinjer och instruktioner.

Kvalifikationer

 • Du ska ha genomgått treårigt gymnasium med inriktning mot ekonomi, inköp, naturkunskap eller samhällskunskap alternativt ha motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Du ska ha erfarenhet av upphandling med Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS).
 • Du ska ha goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word).
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har någon av dessa erfarenheter:

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom ekonomi och logistik. YH-utbildning inom strategiskt inköp eller upphandling är också meriterande.
 • Erfarenhet av avrops- eller upphandlingsuppgifter och då specifikt inom tjänstesektorn.
 • Det är också mycket meriterande att ha erfarenhet av SAP eller andra affärssystem.
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från myndighet.

Personliga egenskaper
Du är en serviceinriktad person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du ska kunna arbeta i ett högt tempo, göra rätt prioriteringar samt leverera med hög kvalitet. Som person är du stabil, flexibel, energisk, lojal och har lätt att komma överens. Det är särskilt viktigt att ha kundfokus och vara serviceinriktad men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till goda affärer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna inom gruppen och på enheten.

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad i Stockholm.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.  Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Mats Pålsson, Avdelningschef Externa resurser och tjänster, telefon: 070-695 9778 

Fackliga representanter: nås via växeln 08-788 7500
SEKO Lise-Lotte Larsson
SACO Camilla Robertsson
OFR/S Pia Almström
OFR/O Arne Nilsson

Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-08-18!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 juli 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan