MUST IHK Infrastrukturtekniker Video och IP

Om tjänsten

MUST IHK söker Infrastrukturtekniker på Video- och IP-telefoni

MUST Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på MUST-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka MUSTs flexibilitet och förmåga att svara upp
mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Kommunikationssektionen stödjer MUST verksamhet med säker infrastruktur och säker kommunikation inom Försvarsmakten, nationellt och internationellt mot olika samarbetspartners och organisationer. Detta omfattar nätverk, infrastruktur och
förbindelser och de olika tjänster och komponenter som ingår t.ex. DHCP, DNS, IDS/IPS, Firewalls, krypteringslösningar men även Video Tele Conference/IP-telefoni lösningar och presentationsteknik.

Arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen arbeta med utveckling, design och förvaltning av kommunikationslösningar och nätverks-infrastrukturer där CISCO VTC och IP-telefonitjänster utgör en betydande del. Du är ett stöd till driften, stöd till driften av de interna miljöerna och håller utbildningar för tekniker och för slutanvändare.

Arbetet kräver god förmåga att dokumentera och ta fram systemdokumentation för producerade lösningar. Du ingår i ett eller flera delprojekt och ger stöd till teknikavdelningens övriga interna verksamhet.

Vem är du?
Du är en person med mycket god samarbetsförmåga som gillar att jobba både enskilt och i team. Du är serviceinriktad och  lösningsfokuserad. Du agerar självständigt och tar gärna egna initiativ inom givna ramar.

Du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation, du är utåtriktad, positiv och har stor integritet, ett väl utpräglat ordningssinne och en mycket god säkerhetsmedvetenhet.

Du är en person med gott rennommée som alltid uppnår stort förtroende hos såväl kollegor som kunder. 

Kvalifikationer

 • Certifiering/Utbildning motsvarande CCNP certifiering eller motsvarande 
 • Mycket goda kunskaper av Cisco VTC och IP-telefoni 
 • Erfarenhet av administration, övervakning och felsökning inom nätverk och infrastrukturtjänster i synnerhet inom IP-telefoni samt VTC
 • Erfarenhet av att arbeta med IP-baserade nät, ha djup förståelse för funktion samt konfiguration av Cisco routrar, Cisco switchar, brandväggar, Proxy, IP-filter, VPN och logghantering, VTC IP-telefoni m.m. 
 • Erfarenhet av att ta fram design av IT-infrastrukturlösningar inom VTC samt IP telefoni
 • Goda kunskaper av datacenterlösningar som WMware, övervaknings- och managementprodukter inom nätverk, Linux/Unix-miljöer
 • Erfarenhet av system med höga säkerhetskrav.
 • Goda kunskaper av svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande

 • Kunskaper om Försvarsmaktens organisation
 • Utbildning och certifiering inom IT-infrastruktur (Cisco certifieringar m m)
 • Utbildning inom säkerhetstjänst
 • Utbildning och certifiering inom ITIL
 • Kunskap om IT-system som hanterar försvarssekretess

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid. Vi tillämpar även flextid.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Upplysningar
Frågor om rekryteringsprocessen mailas till
hkv-rekrytering-must@mil.se

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow, TCO/Försvarsförbundet: Katarina Kruse, OFR/O: Roger Ericsson. Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-08-18
Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 juli 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan