HR Generalist inriktning förband

Om tjänsten

Är du HR-utbildad och sugen på att komma till en professionell HR-organsation för att bidra med din kompetens och erfarenheter? Då finns nu en unik möjlighet att söka sig till Försvarsmaktens HR Centrum som söker en HR-generalist som ska verka förbandsövergripande när nu vårt förband är under stor utveckling. Du ingår i HR- och Arbetsmiljöavdelningen som är organiserad i förbandets stab.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
HR-funktionen är arbetsgivarföreträdare och stödjer Försvarsmaktens HR Centrums (FM HRC) ledning med strategisk och operativ personaltjänst. Som HR-generalist ingår du i stabens HR- och arbetsmiljöavdelning där du genom ett konsultativt förhållningssätt ger stöd i HR-frågor till verksamhetens chefer.

Du kommer att arbeta brett över hela HR-området, vilket innebär att du kommer att vara en sammanhållande länk mellan HR-generalisterna som arbetar mer dedikerat till förbandets verksamhetsområden HR och Service och övriga vid avdelningen. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att säkerställa att förbandets HR-rutiner är uppdaterade, samt förberedelser och efterarbete kring samverkansfrågor. Vi ser gärna att du är vår ”motor” i medarbetarundersökningar och värdegrundsarbete. I din roll ingår även att verka på strategisk nivå med utvecklingsprojekt. En annan viktig roll är att tillse att vi har den organisation vi behöver för att bedriva verksamhet. Det ingår även att hålla i utbildningar samt att ingå i HR-relaterade projekt i staben.

Kvalifikationer
• Vi söker dig med en akademisk examen inom personalområdet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• En förutsättning för att lyckas som HR-generalist är att ha minst några års erfarenhet av kvalificerat och brett HR-arbete eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Du har erfarenhet av att arbeta med arbetsrätt, avtalstolkning samt chefsstöd.
• Pedagogisk förmåga att utrycka dig i tal och skrift.

Meriterande
Erfarenhet av att arbeta inom statlig myndighet, är meriterande precis som att ha arbetat i HR-system som SAP. Vi ser gärna att du har arbetat med facklig samverkan och förhandlingar. Då FM HRC bedriver verksamhet vid flera orter är körkort meriterande.

Personliga egenskaper
Du har ett coachande förhållningssätt och besitter hög integritet och personlig mognad. Du kan på ett självständigt sätt planera ditt arbete, prioritera och hantera flera saker löpande. Vidare är du ansvarsfull, noggrann, resultatorienterad och lösningsfokuserad.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en god ambassadör för Försvarsmaktens HR-koncept och står upp för och driver arbetet i utpekad riktning: Enkelt, Enhetligt och Effektivt. Vid HR och Arbetsmiljöavdelningen berörs du i första hand av följande mål:
• Ordning och Reda - Stärka chefen som arbetsgivarföreträdare.
• Verkar för att chefernas administrativa uppgifter inom HR-området minskar.
• Verka för att Försvarsmaktens värdegrund efterlevs.

Alla medarbetare inom FM HRC har ett ansvar att stå bakom vår värdegrund och att ständigt vidareutveckla en effektiv verksamhet som arbetar förebyggande och stödjer Försvarsmaktens kärnverksamhet.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm (Gärdet).
Tillträde snarast eller enligt ök.
Lön: individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om befattningen lämnas av:
HR-chef Marie Andersson,
HR Generalist Sofia Tell.

Fackliga företrädare:
SACO: Camilla Robertsson,
SEKO: Lise-Lotte Larsson,
OFR/S: Pia Almström,
OFR/O: Arne Nilsson,

Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-11. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 juli 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan