HR Generalist inriktning Arbetsmiljö

Om tjänsten

Är du en Arbetsmiljöhandläggare med erfarenhet av att arbeta konsultativt inom arbetsmiljö- och rehabiliteringsarbetet? Då finns nu en möjlighet att söka sig till Försvarsmaktens HR Centrum, som söker en HR Generalist Arbetsmiljö i en verksamhet som är under utveckling. Du ingår i HR- och Arbetsmiljöavdelningen som är organiserad i förbandets stab.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR Generalist Arbetsmiljö vid Försvarsmaktens HR Centrum (FM HRC), är du placerad på en befattning där fokus läggs på arbetsmiljöarbetet inom förbandet. Vid avdelningen finns en HR Specialist Arbetsmiljö där ni tillsammans med era kompetenser kommer att möta det utökade behovet av stöd i arbetsmiljöarbetet. Du samordnar tillsammans med vår nuvarande HR Specialist Arbetsmiljö och lägger upp det lokala systematiska arbetsmiljöarbetet, stödjer i uppföljning, genomför utbildningar samt utformar underlag för lokala styrdokument inom FM HRC. Du är POC för förbandets hälsofrämjande arbete och förbandets SBA.

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som har akademisk eller annan relevant utbildning med arbetsmiljöinriktning
 • Du har god kunskap om arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt övriga författningar inom området
 • Du har minst 2 års erfarenhet av arbetsmiljö och rehabiliteringsarbete samt dokumenterad erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt som operativt
 • Du har arbetat med hälsofrämjande verksamhet
 • Du har B-körkort, då verksamheten bedrivs vid flera orter


Meriterande

 • Arbetat med att kartlägga, utreda och följa upp arbetsmiljörisker
 • Genomfört arbetsmiljöutbildningar
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet

Personliga egenskaper
Som person drivs Du av och trivs med att hitta och genomföra förbättringar. Det är av vikt att du är kommunikativ i tal och skrift och har lätt för att skapa nya kontakter. Det krävs också att du har en hög integritet, är lyhörd och har en god förmåga att arbeta strukturerat.

För att leva upp till ledningens och organisationens krav bör du förutom ovanstående ha ett engagemang, god samverkans- och leveransförmåga. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en god ambassadör för Försvarsmaktens HR-koncept och står upp för och driver arbetet i utpekad riktning: Enkelt, Enhetligt och Effektivt. Vid HR&Arbetsmiljö-avd berörs du i första hand av följande mål:

 • Ordning och Reda - Stärka chefen som arbetsgivarföreträdare
 • Verkar för att chefernas administrativa uppgifter inom HR-området minskar
 • Verka för att Försvarsmaktens värdegrund efterlevs

Alla medarbetare inom FM HRC har ett ansvar i att ständigt vidareutveckla en effektiv verksamhet som arbetar förebyggande och stödjer Försvarsmaktens kärnverksamhet samt står bakom vår värdegrund.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm (Gärdet).
Tillträde snarast eller enligt ök.
Lön: individuell lönesättning tillämpas. 

Upplysningar om befattningen lämnas av:
HR-chef Marie Andersson
HR Generalist Sofia Tell
 
Fackliga företrädare:
SACO: Camilla Robertsson
SEKO: Lise-Lotte Larsson
OFR/S: Pia Almström
OFR/O: Arne Nilsson
 
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-11. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 juli 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan