Planeringsofficer till Ledningsregementet

Om tjänsten

Sökande enhet
Ledningsregementet, regementsstaben, J3.

Ledningsregementets regementsstab består av ca 80 medarbetare fördelade på 9 avdelningar. J3 består av 6 personer och ansvarar för regementets processer för genomförande- och insatsledning samt uppföljning av genomförd verksamhet vid Ledningsregementet.

Till J3 söker vi nu en planeringsofficer.


Om tjänsten
Som planeringsofficer vid J3 kommer du att arbeta inom samtliga ovan processer i större eller mindre omfattning. Inom avdelning kommer du att få funktionsansvar för någon eller några områden men är normalt delaktig i flertalet av processerna. Inom genomförandeledning ansvarar J3 för att verksamheten ordersätts och genomförs och inom insatsledning för regementets bevaknings-, beredskaps- och insatsverksamhet samt stöd till det civila samhället. Vidare ansvarar J3 för regementets mobiliseringsledning samt samordning av den internationella verksamheten som LedR ansvarar för. Inom uppföljningsprocessen kommer du att stödja vid krigsförbandsvärdering, repetitionsutbildning samt periodiska rapporteringar till högre chef men även genomföra inspektioner och kontroller. J3 är även ansvarig för besök, traditionsvård och ceremoniell verksamhet.


Krav för sökande

 • Officers- eller specialistofficersexamen
 • B-körkort

Meriterande och önskvärda kvalifikationer

 • Militärt skyddsvaktsförordnande
 • Förordnande som signalskyddschef
 • Behörighet på i Försvarsmakten förekommande sambands- och signalskyddssystem
 • Behörighet IS-UNDSÄK, SWECCIS INS
 • Behörighet IOR
 • Tjänstgöring i militär stab, gärna dessutom internationellt

 
Personliga egenskaper
För att trivas som planeringsofficer vid J3 är det viktigt att du har god samarbets- och samverkansförmåga. Du uppskattar komplexa och mångfacetterade arbetsuppgifter, som inte sällan kräver snabba prioriteringar och dessutom stundtals innebär oregelbundna och krävande arbetstider. Du som söker bör vara en mycket ansvarstagande person, med god initiativförmåga, integritet och självständighet. Du anser att en regementsstab är en plats att utöva ledarskap och föregångsmässighet på; härifrån vill du påverka regementet genom ditt goda exempel. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund och synen på alla likas värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information
Befattning: OF 2/3 alt OR 7/8
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträde: 2019-12-01 eller enligt överenskommelse              
Lön: Enligt överenskommelse

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet.

Upplysningar om befattningen lämnas av
Mj Christer Nyström, C J3 alternativt övlt Daniel Perry, SC, som nås via LedR växel tfn 0171-15 70 00.

Fackliga representanter
ORF/O: Magnus Johansson
SACO-F: Carl-Johan Pettersson
SEKO-F: Erik Todic
OFR/S: Inge Bäcklin
Samtliga kontakter nås via LedR växel tfn 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-29


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 september 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan