Tjänsteansvarig inom IT- och ledningssystem

Om tjänsten

Är du intresserad av att skapa och följa upp nytta för Försvarsmakten genom att fånga verksamhetens behov av IT-stöd samt följa upp och återrapportera leveranskvalité?  Vill du vara med och bidra till att våra ledningssystem levererar ökad operativ effekt? Vill du samtidigt kunna utvecklas, träna på arbetstid och få en arbetsgivare som värnar om balans mellan arbete och fritid? I så fall har vi en plats för dig.

Teknik- och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) tillhör Ledningsregementet men funktionsleds av Försvarsmaktens högkvarter. TVK Ledsyst ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens IT- och ledningssystem samt utgör Försvarsmaktens beställare av systemförvaltning, drift och underhåll. TVK Ledsyst består till 90% av civilanställda med bred kompetens inom IT- och ledningssystem.

Tjänsteavdelningen inom TVK Ledsyst inhämtar och följer upp behov inom Försvarsmakten. Avdelningen är uppdelad på två sektioner, Samverkanssektionen och Kundsektionen. På Samverkanssektionen arbetar Tjänsteansvariga som har ett eller flera ansvarsområden så som Ekonomistyrning, Personalförsörjning, Kommunikationstjänst, Stabsstöd, Försvarslogistik.

Arbetsuppgifter

Som Tjänsteansvarig är du leveransansvarig vid framtagande av nya IT-tjänster/förändring av befintliga IT-tjänster. Du tar fram SLA med kunden utifrån verksamhetens behov inom IT- och ledningssystemområdet. Du är kundens huvudsakliga kontakt för frågor inom ditt ansvarsområde.

Du ansvarar för kundnöjdhet inom ditt ansvarsområde samt att:

 • genomföra behovsanalyser och kunddialoger och att upprätta överenskommelser/SLA med kunden
 • kommunicera med övriga avdelningar inom enheten vid förändringsbehov inom IT- och ledningssystemområdet
 • återrapportera verksamhet, ekonomi samt uppdragens leveranskvalité till kund
 • proaktivt arbeta med kunden för att förstå hur tjänsten kan bidra till en ökad effektivitet i verksamheten

Du stödjer i arbetet med att omvandla kundbehovet till uppdrag/beställningar mot leverantörer av IT-tjänster och representerar TVK Ledsyst som koordinerande funktion i verksamhetens förvaltningsgrupp

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom IT eller erfarenhet rekryteringsansvarig bedömer som likvärdig
 • Minst 5 års erfarenhet av kundnära arbete, exempelvis som kundansvarig, förvaltningsledare eller leveransansvarig
 • Mycket goda kunskaper om ITIL
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • God kunskap inom IT Service Management samt överenskommelser i olika former
 • Kunskap kring förvaltningsstyrningsmodell PM3
 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet

Personliga egenskaper

Du är en person med stor drivkraft och engagemang som är van att arbeta under eget ansvar men också har lätt för att samarbeta med andra. Du är social, kommunikativ och lyhörd med en tydlig, rak och ärlig kommunikation och trivs med att ha kontakt med personer på alla nivåer i en organisation. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker medarbetare med rätt värderingar och inställning.

Övrigt

Tillträde snarast enl. ök. 
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Placeringsort är Enköping.
 

Frågor besvaras gärna av sektionschef Eva Sandberg, tel 072-395 58 12 eller avdelningschef Nils Vaernholt, tel 070-995 04 17.

Fackliga representanter
OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson
SACO – Carl-Johan Pettersson
SEKO – Erik Todic
OFR/S – Inge Bäcklin
Samtliga nås via växeln: 0171-15 70 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 juli 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan