Hälsopedagog till Försvarshälsan Livgardet

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50 000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna om demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Om tjänsten

Vill Du bli en del av vårt team? Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för rekryter och kadetter samt tillhandahåller företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Arbetet som hälsopedagog hos oss bedrivs både självständigt och i team med Försvarshälsans alla yrkeskategorier. Vårt perspektiv är promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande på alla nivåer i organisationen. Försvarshälsan Livgardet arbetar ständigt med utveckling av processer och metoder för att vara ett kompetent och efterfrågat stöd hos våra kunder, och en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare. Då vår kundkrets är bred kan vi erbjuda ett arbete med stor variation och många möjligheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som hälsopedagog på Försvarshälsan är du en del i vårt utvecklade teamarbete i samverkan med våra kunder. Din roll är att vara en oberoende expertresurs och ett kompetensstöd inom ditt kunskapsområde. I praktiken innebär detta att med ett förebyggande och hälsofrämjande förhållningssätt minimera arbets- och livsstilsrelaterad ohälsa för rekryter och anställd personal. En viktig del i det promotiva, preventiva och rehabiliterande arbetet är utbildning och coachning inom hälso- och arbetsmiljöområdet. Arbetet sker både i samtalsrummet och ute i verksamheten. Du bör vara drivande i hälso- och livsstilsrelaterade frågor, på både individ-, grupp- och organisationsnivå.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har egen drivkraft, är kundorienterad och trivs med att arbeta tillsammans i team med andra yrkeskategorier. Du är flexibel, har god pedagogisk färdighet och lätt för att samarbeta. Arbetet kräver god förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Tjänsten kräver även god fysisk kondition.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.                                       

Kvalifikationer

 • 3-årig högskoleutbildning till hälsovetare/hälsopedagog
 • Goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt, är en förutsättning för tjänsten
 • B-körkort

Meriterande

 • Arbetslivserfarenhet som hälsopedagog
 • Yrkeserfarenhet inom företagshälsovård
 • Erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering
 • Erfarenhet av att leda och genomföra utbildningsinsatser
 • Kunskap och erfarenhet av att guida kunder i livsstilsförändringar
 • Kunskap och erfarenhet av att aktivt guida kunder i träning
 • Kunskap om strategiskt hälsoarbete
 • Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten

Övrigt

Tjänstgöringen sker främst på regementet Livgardet i Kungsängen beläget nordväst om Stockholm. Arbete kan också förekomma vid vår avdelning i centrala Stockholm samt vid Militärhögskolan Karlberg i Solna.

Arbetstid: 40 h/v, heltidstjänstgöring med flextidsavtal. Möjlighet till tre timmar fysisk aktivitet per vecka på tjänstetid. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för FM lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av:

Linus Hörnberg, enhetschef Försvarshälsan Livgardet

070-213 84 90, linus.hornberg@mil.se

Anna Lundwall, hälsopedagog Försvarshälsan Livgardet

070-924 85 80, anna.lundwall@mil.se

Vänligen notera att semesterperioden begränsar möjligheterna till kontakt. Anna Lundwall nås under v 28 respektive v 34 medan Linus Hörnberg finns tillgänglig fr o m v 33 och framåt.

Fackliga representanter:

Kontaktas via växeln 08- 584 540 00

SACO-F, Johan Gillemyr

OFR/S, Madeleine Daleo

OFR/O, Stefan Morin

SEKO-F, Thomas Klasson

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-25!

Samtal från externa rekryterare/rekryteringsföretag/annonssäljare undanbedes!

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 juli 2019
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-08-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan