Chef IT-Infrasystemsektionen

Om tjänsten

Vi söker en chef för IT-Infrastruktursektionen (IT-InfraS) inom Systemavdelningen. Du som värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet är mycket välkommen att söka till oss.
Systemavdelningen inom TVK Ledsyst ansvarar för förvaltningsstyrning av infrastrukturen som ligger till grund för FM ledningssystem. IT-InfraS ansvarar för systemområden som klienter, serverinfrastruktur, lagringslösningar inkl backup, trådade och trådlösa nätverk, integrationslösningar, maillösningar och IT-säkerhetskomponenter.
Det är önskvärt att man i grunden har en bakgrund som tekniker inom något eller några av dessa områden. Sektionen har för närvarande 11 befattningar och finns i sin helhet i Enköping.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef ser Du till att sektionens arbetsuppgifter löses på bästa sätt genom ett coachande ledarskap.
En viktig uppgift är att sträva efter att se helheter tillsammans med övriga delar inom/utom TVK Ledsyst i syfte att skapa bättre funktionalitet samt resursutnyttjande.

• Som sektionschef leder Du dina medarbetare i att utföra sektionens uppgifter.
• Du ansvarar för sektionens verksamhet, är med i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar status löpande till avdelningschefen.
• Du ansvarar för planering och uppföljning av ekonomi inom sektionens verksamhetsområde.
• Du stödjer dina medarbetare i samarbetet med Högkvarteret, avdelningens och enhetens övriga medarbetare samt med utförarorganisationer och externa leverantörer.
• Du driver fram processer, rutiner, roll- och arbetsbeskrivningar för att effektivisera och underlätta arbetet för dina medarbetare.
• Dina medarbetare arbetar inom systemens hela livscykel, från kravställning, utveckling, mottagande, driftsättning, förvaltning och avveckling.

Kvalifikationer
• Civilingenjörs- eller högskoleutbildning, inriktning mot systemvetenskap, datateknik eller motsv. - alternativt lång erfarenhet med motsv. kunskaper inhämtade på annat sätt
• Erfarenhet av förvaltningsstyrning inom IT/ledningssystemområdet med god kompetens inom applikationsområdet

Meriterande
• Erfarenhet av linjechefsarbete
• Erfarenhet av arbete med infrastruktur, gärna som tekniker eller projektledare
• Erfarenhet från myndigheter/stora företag av utveckling, förvaltning, drift inom infrastrukturområdet
• God metodkompetens, t.ex. PM3, ITIL och erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Erfarenhet av projektledning och arbete i större projekt
• Kunskap om FM verksamhet, IT-system och applikationer, förvaltningsstyrning

Personliga egenskaper
Som person har du stor drivkraft och engagemang. Du är noggrann, tydlig, van att arbeta under eget ansvar och att arbeta både självständigt och i grupp. Du har en mycket god förmåga att skapa struktur. Du agerar på ett lyhört och smidigt sätt i ditt samarbete med andra. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Våra IT-förvaltningsledare har stora kontaktnät och arbetar ofta med korta tidsintervall. Du måste därför gilla att hålla ett högt tempo med krav på förståelse för komplexa strukturer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Placeringsort är Enköping. Arbetet medför resor i tjänsten till viss del.
Personlighets- och färdighetstester kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner
Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Jonas Holst på telefon 070-871 74 15.

Fackliga företrädare
Samtliga nås via växel: 0171-15 70 00.
OFR/O: Magnus Johansson
SACO-F: Carl-Johan Pettersson
OFR/S: Inge Bäcklin
SEKO-F: Eric Todic.

Välkommen med Din ansökan senast 2019-08-12. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 juli 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan