HR-chef till Skaraborgs flygflottilj, F 7

Om tjänsten

Som HR-chef ingår du i förbandets ledningsgrupp. Du har ansvar för att integrera HR i verksamheten utifrån organisationens behov. Rollen som HR-chef är konsultativ och utvecklingsorienterad. 

Arbetsuppgifter
HR-chefen är ansvarig förändringsledare inom HR området. Fokus ligger på strategiska frågor, men även operativ verksamhet ingår i den dagliga tjänsten. HR-chefen har förhandlingsansvar och företräder arbetsgivaren vilket kräver hög integritet och ett tydligt arbetsgivaransvar. Vidare ansvarar HR-chefen för månatlig lokal personalförsörjningsnämnd, årlig lönerevision och förhandling med fyra arbetstagarorganisationer.
Tjänsten innebär också att vara förbandschefens stöd i genomförandet av samverkan, arbetsmiljö och likabehandling. Tjänsten innebär dock inte personalansvar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR-området eller motsvarande utbildning/erfarenhet.
Du har god strategisk förmåga och kunskap om operativ verksamhet. Erfarenhetsmässigt har du en gedigen bakgrund inom HR, samt flerårig erfarenhet som chef. Vi värderar erfarenhet av förhandlingsverksamhet högt.

Meriterande
• Goda kunskaper i engelska, tal och skrift
• Erfarenhet från SAP system
• Erfarenhet från Försvarsmakten
• Chefserfarenhet från statlig sektor

Personliga egenskaper
Vi söker en HR-chef med hög integritet och vana att leda en bred verksamhet i en komplex och snabb utvecklingstakt.  Du är flexibel och gillar att arbeta i ett högt tempo med flera frågor på ditt bord. Du är drivande och ser alternativa lösningar. Du har ett coachande förhållningssätt och är en förebild för medarbetare och chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer, såväl internt inom FM som externt. Detta gör du genom en god dialog och respekt för verksamheternas behov och villkor.  Du har förmåga att tydliggöra de personalpolitiska frågornas betydelse för F7, såväl till ledning som till övriga verksamheten.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund och synen på allas lika värde.
Vid urval kommer stor vikt läggas på personliga egenskaper.

Övrigt
Anställning: Civil befattning, tillsvidare, heltid, 6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs.
Individuell lön tillämpas
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för HR-avdelningen Lotta Tiller, tfn  0510 – 47 71 17, mailadress, lotta.tiller@mil.se och till stf chef Johan Crona, tfn 0510 – 47 72 09, mailadress, johan.crona@mil.se.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-18. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som HR Chef är du placerad vid HR-avdelningen (A1-funktion) som ingår i flottiljstaben. HR-avdelningen består av 19 medarbetare och avdelningens arbetsområde omfattar strategisk och operativ personaltjänst. Vi jobbar bl.a. med bemanning, lönebildning, personalförsörjning, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, personalutveckling och friskvård.

Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 70 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 juli 2019
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan