HR-strateg till LEDS PERS Samo

Om tjänsten

Som medarbetare vid Ledningsstabens Personalavdelning ingår du i ett arbetslag omfattande ca 45 personer vars huvuduppgift är att under personaldirektören leda och samordna myndighetens personalförsörjning och personaltjänst. Avdelningen består av fem sektioner vilka bland annat arbetar med personalflödesberäkningar, underlagsframtagning för strategisk inriktning, chefsförsörjning, utarbetande av publikationer och regelverk samt värdegrund- och jämställdhetsarbete.

Arbetsuppgifter
Du kommer i din roll som medarbetare vid Samordningssektionen att ansvara för en mängd olika och varierande uppgifter där fokus, utöver egna projekt, ligger på samordning, uppföljning och redovisning av LEDS PERS verksamhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat utarbetande av styrdokument, såväl interna som inom ramen för personaldirektörens publikationsområde - i form av handböcker, FFS och FiB. Du ersätter stabschefen i möten efter överenskommelse, är sammanhållande för vissa sektionsöverskridande arbeten/projekt inom LEDS PERS, hanterar utlämningsärenden och remisser i samverkan med övriga på sektionen. Du ansvarar för och sammanhåller delar av Försvarsmaktens arbete inför antagningar till utbildningar med central antagning. Du deltar i Försvarsmaktens antagningsnämnd samt Försvarsmaktens personalförsörjningsnämnd där du biträder stabschefen i dennes roll som ordförande. Utöver det är du även sammanhållande på LEDS PERS när det gäller utländska besök. Med din gedigna HR-erfarenhet och kunskap bistår du avdelningsledningen samt HR-chefer i organisationen med stöd och rådgivning inom området.

Kvalifikationer
Examen från eftergymnasial utbildning
Kunskap om och erfarenhet från arbete med personalförsörjning inom Försvarsmakten
Erfarenhet av projektledning
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

Meriterande
Erfarenhet från HR-arbete inom Försvarsmakten
Erfarenhet från stabsarbete, gärna i högre stab
God kunskap och erfarenhet av arbete med FM befordringsutbildningar
Kunskap om och erfarenhet av arbete Försvarsmaktens antagningsprocess och arbetet i personalförsörjningsnämnd

Personliga egenskaper
Du är positiv och engagerande och har lätt för att samarbeta och skapa nya kontakter. Du har förmåga att se och bidra till helheten och det gemensamma arbetet på sektionen och avdelningen. Du är drivande, ansvarstagande och har en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp ibland under korta tidsförhållanden. Därtill förmår du agera effektivt och produktivt även under tidspress.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Förfrågningar ang befattningen kan göras till:
Patrick Wallberg tel 070-8135994

Fackliga företrädare
ATO – nås via vx på tfn 08-788 75 00
SACO - Camilla Robertsson
SEKO – Lise-Lotte Larsson
OFR/O – Arne Nilsson
OFR/S – Pia Almström

Övrigt
Tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning.
Arbetsort Stockholm.

Välkommen med din ansökan - innehållande CV och ansökningsbrev - senast 2019-08-25. Vi vill att du i din ansökan motiverar varför du anser dig lämplig för utlyst befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 juli 2019
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan