Teletekniker Telekom

Om tjänsten

Vi söker två nya medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Härnösand, Tele avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består till stor del att genomföra förebyggande och felavhjälpande underhåll samt driftsättningar av utrustningar i Försvarsmaktens teletekniska anläggningar. Försvarets telenät består idag av radiolänkar multiplex utrustningar, fiberterminaler, Ciscos produkter (routrar, switchar) samt växlar. I tjänsten ingår även att stödja kunder. Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar vilket medför resor i tjänsten. Jourtjänstgöring förekommer. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten liksom obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet. Hos oss benämns befattningen teleingenjör FTN.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs utbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
Tjänsten kräver arbete på hög höjd
Tjänsten kräver god fysik
Godkänd läkarundersökning
B-körkort
Goda kunskaper i engelska och svenska
För tjänsten goda kunskaper i Windowsmiljö (PC-vana)

Meriterande
Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar
Eftergymnasial utbildning inom EL/Teleteknik
Genomförd militär grundutbildning
Kunskaper inom Linux/Unixs-miljö
Goda kunskaper inom IP/Nätverk

Personliga egenskaper
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad, har god samarbetsförmåga, teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedvetande och ansvarskännande.

Vi lägger mycket stor vikt på dina personliglämplighet och att vi bedömer att du kommer att passa in i den tilltänkta arbetsgruppen.

Om du vill jobba hos oss i Försvarsmakten så får du bl. a följande förmåner

Fortlöpande kompetensutveckling inom yrkesområdet
Möjlighet till flextid
Minst 28 betalda semesterdagar/år
3h friskvård/träning i veckan på arbetstid och tillgång till gym


Övrigt
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras enligt 18§ i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är civil men vid anställning ingår det skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, delta i utbildning samt övningar.

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-01.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 juli 2019
  • Plats: Härnösand, Västernorrlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan