Chef Systemsektionen Teknikavdelningen IHK

Om tjänsten

MUST söker chef för Systemsektionen vid Teknikavdelningen på Informationshanteringskontoret

MUST Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på MUST-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka MUST:s flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

MUST är beroende av ett väl fungerande systemstöd för att kunna bedriva såväl underrättelsetjänst som säkerhetstjänst. De system som MUST använder är ofta dimensionerade för att hantera hemliga uppgifter som är försvarssekretess och har som regel särskilda krav på informations- och IT-säkerhet.

Till MUST IHK söker vi nu en sektionschef som ska ansvara för utveckling och vidmakthållande av de informationshanteringssystem som är anpassade till MUST:s specifika verksamhetsbehov.

Arbetsuppgifterna
Som sektionschef ansvarar du för sektionens personal, verksamhet och ekonomi. Du leder en uppsättning arbetslag med tekniska specialister som stödjer MUST:s olika verksamhetsgrenar med utveckling och vidmakthållande av små och medelstora system.

Vem är du?
Vi söker dig som har god kunskap om moderna arbetsmetoder för IT-utveckling och ett passionerat intresse för att utveckla både människor, verksamhet och teknik. Du har ett genuint intresse för att arbeta med en organisation i utveckling och som har flerårig erfarenhet av att införa modern informationsteknologi i offentlig verksamhet. 

Arbetet ställer höga krav på förmåga till att driva långsiktigt förändringsarbete samt att leda och inspirera medarbetare i såväl dagligt arbete som i den pågående förändringsresan. Du är en lagspelare som ser till den samlade effekten snarare än att fokusera på individuell framgång. Du arbetar målfokuserat med tydliga direktiv och uppfattas som en rak och tydlig person. Du är en god lyssnare som gärna ger, men även tar emot ärlig och rak feedback.

Vi ser gärna att du har ett starkt driv och förmåga att få saker att hända. Av stor vikt är även förmåga till nätverksbyggande. Du är flexibel och har inga problem att hantera många parallella ärenden samtidigt. I pressade situationer behåller du ditt lugn och agerar stabilt och professionellt. Vi ställer krav på hög integritet, gott omdöme och mycket stort säkerhetsmedvetande.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning med relevant inriktning - alternativt lång praktisk erfarenhet. Som officer ska du ha genomgått Försvarshögskolans högre stabsutbildning eller motsvarande.
 • Minst 5 års erfarenhet av bred IT-verksamhet (t.ex. utvecklingsprojekt, drift, förvaltning, arkitektur) 
 • Goda chefs- och ledaregenskaper.
 • God förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.
 • Goda kunskaper om Windows- och Linuxplattformar på server och klient
 • God kunskap om IT-säkerhet

Meriterande

 • Erfarenhet av tekniskt utvecklingsarbete med inriktning på att utveckla förmågor kopplade till underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten och MUST
 • Goda kunskaper om virtualisering, främst VMware
 • Goda kunskaper om Active Directory
 • Goda kunskaper om nätverk
 • Relevanta certifieringar inom plattforms- och IT-säkerhetsområdet

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett synnerligen viktigt och meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid. Vi tillämpar också flextid.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Upplysningar
Upplysningar om befattningen och frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow, TCO/Försvarsförbundet: Katarina Kruse, OFR/O: Roger Ericsson. Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-09-01

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 juli 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan