Teknisk integrationsförvaltare

Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Drivs Du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning inom integrationsområdet är du välkommen att söka till oss på sektionen Applikation Integration.

Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antal medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.

Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och vi uppmuntrar till att du tränar på arbetstid tre timmar i veckan.

Arbetsuppgifter

Underhålla befintliga integrationsflöden genom felsökning, felrättning samt testning och dokumentation. Integrationsplattformen är uppbyggd på IBM:s BAW (Process Server) och WebSphere MQ i AIX miljö. BAW (Process Server) bygger på Java EE. Du kan komma att vara expert på delar av integrationsplattformen. Du kommer också att delta i utvecklingsprojekt för att förbättra och effektivisera IT-lösningen.

Önskvärda kvalifikationer

 • erfarenhet och/eller intresse av system-till-systemintegrationer
 • förståelse för XML
 • erfarenhet av skriptspråk
 • hög serviceförmåga
 • snabbt kan sätta dig in i nya systemlösningar och funktionella krav
 • erfarenhet av dokumentation såsom t.ex. tekniska specifikationer
 • relevant akademisk examen eller motsvarande förvärvad erfarenhet

Då du kommer att jobba i ett team samt samverka med många interna och externa parter, är dina personliga egenskaper viktiga. Som person vill vi att du är strukturerad, noggrann, serviceinriktad och självgående. Dessutom är det viktigt att du känner ansvar, är drivande och har förmåga att se helhet och olika lösningar.

Vi välkomnar såväl nyexaminerade/juniora som mer erfarna sökanden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast från 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

Tillträde snarast eller enligt ök.

Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Arbetsort: Enköping.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-02

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Stf Avdelningschef Mats Jonsson 070-315 79 38. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS J1, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner är:

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix.

(Samtliga nås via växeln på 019-393500)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 augusti 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-09-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan